Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Nie śledzę na bieżąco tego wątku i wiem, że wyszukiwarka forum nie jest idealna - trafiłem na zdjęcie, którego chyba nie ma tutaj (przynajmniej nie wyskoczyło z wyszukiwania. Źródło repozytorium: cyryl.poznan.pl a samo zdjęcie wg opisu znajduje się w zbiorach Muzeum Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu. https://cyryl.poznan.pl/katalog.php?reset=1&baza=obiekty&szukaj_obiektu= wojska kolejowe
Bardzo dziękuję, rzeczywiście to ciekawe zdjęcie pociągu pancernego P.P.18 "Huragan" nie było tutaj publikowane. Ukazał się model rosyjskiej platformy...
Mało widać, ale oba wyglądają na parowozy rosyjskiej budowy. Ten leżący przypomina parowóz towarowy serii K.p systemu "Compound", czyli z podwójnym rozprężaniem pary (cylindry wysoko- i niskociśnieniowy).
Znajomy wygrzebał na fejsbuku:
"Lokomotywa pociągu pancernego "Generał Konarzewski" wraz z załogą. Przedmoście bobrujskie, zima 1919/1920 (źr. Jan Milewski)"
Na szybko przejrzałem wątek ale wydaje mi się, że nie było.