• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Polskie pociagi pancerne w okresie 1918-1921

OP
OP
K

kamo115

Pancernik Kamo
Reakcje
2.322 2 0
Staram się nie umieszczać "niemczyzny" oraz tylko do 1940 roku. 1. fotka- niemiecki pociąg pancerny typu BP 42 w 1942 roku, 2.,3. i 4. niemieckie działo kolejowe 800 mm"Dora", 5. sowieckie działo kolejowe 305 mm TM-3-12.
Jak zwykle - numer XI drugie zdjęcie.

Załączniki

mattia

Znany użytkownik
Reakcje
81 1 0
Kamo115 ! Dzieki za wyjaśnienia do zdjęć i przepraszam ze wlazłem za swoimi śmieciami w Twój temat , ale nie wiedziałem za bardzo gdzie to wsadzić .

OP
OP
K

kamo115

Pancernik Kamo
Reakcje
2.322 2 0
Możesz spokojnie utworzyć nowy temat- niemieckie, angielskie. rosyjskie, hiszpańskie...pociągi pancerne...itp. Pozdrawiam.
Kolejne zdjecie PZ XI, napis na wagonie -Stryj. Czyżby został zbudowany w Warsztatach Kolejowych w Stryju?

Załączniki

Prezes TS

Expert
Ekspert
Reakcje
1.062 25 2
kamo115,
podziwiam prezentowane przez Ciebie zdjęcia, które zamieszczasz w tym wątku.
Bardzo dziękuję za ich prezentacje i przyjmij proszę ode mnie wielki szacunek za posiadaną wiedzę w tym temacie.
Wygląda jednak na to, że jest to Twój prywatny wątek, bo jakoś mało cudzych wpisów.
Na forum odkrywcy tez pewnie gościsz.
Takie naiwne pytanie, bo nie jestem w tym temacie obeznany;
- zapewne wagon opancerzony stojący kiedyś w Małaszewiczach jest Ci znany, jak również epizod z podobnym w Pruszkowie ?
Serdecznie pozdrawiam, T.S.

OP
OP
K

kamo115

Pancernik Kamo
Reakcje
2.322 2 0
ostatnie c-k.
Panie T.S.- dziękuję za miłe słowa. Oba tematy są mi dobrzee zname. Jestem także na forum Odkrywcy. Do czytania także będzie, spokojnie. Pozdrawiam K.

Załączniki