• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Poradnik Polskie latarnie polskich producentów - przegląd

misiek57

Aktywny użytkownik
Reakcje
329 2 2
Ja rozumiem chęć tworzenia jakiś dzieł modelarskich i nieodpartą wolę
pochwalenia się a nawet sprzedaży. Ale na miłość Boską jeśli deklarujemy
sprzedaż oraz produkcję masową jak wynika z opisu. To należy solidnie
popracować nad dokładnością i skalą. Jeśli nie z szacunku do własnej pracy
to chociaż dla innych ceniących gust i estetykę.
Nie wszystko wszystkim wychodzi. ;) Ale jeśli gość, będzie miał tyle samo zapału
do poprawienia błędów, jak do ilości wytwarzania sztuk swojego produktu..... To
wtedy urośnie nam kolejny wytwórca lamp do makiet.;)

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
931 79 5
Dziś otrzymałem lampeczki OMKIA i Kluby przerobione na moją prośbę przez w.w. Panów. I cóż mogę napisać? Że skubańcy zamontowali taką diodkę, że nie paląc się wygląda jak żarówka!. Jak dla mnie REWELACJA. Lampy OMKIA również bardzo wysoki poziom odwzorowania. Akurat tę formę wybrałem do oświetlenia przejazdu. Koronkowa robota.
By nie być niesprawiedliwym, to również wyroby Pana Zbyszka Kluby to również wysoki poziom. Reasumując, stosując ich wyroby możemy odtwarzać realistyczny model polskich kolei i o to chodzi.

waldek

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Dziś otrzymałem lampeczki OMKIA i Kluby przerobione na moją prośbę przez w.w. Panów. I cóż mogę napisać? Że skubańcy zamontowali taką diodkę, że nie paląc się wygląda jak żarówka!. Jak dla mnie REWELACJA. Lampy OMKIA również bardzo wysoki poziom odwzorowania. Akurat tę formę wybrałem do oświetlenia przejazdu. Koronkowa robota.
By nie być niesprawiedliwym, to również wyroby Pana Zbyszka Kluby to również wysoki poziom. Reasumując, stosując ich wyroby możemy odtwarzać realistyczny model polskich kolei i o to chodzi.
A jaki kolega Zbyszek wybrał rodzaj słupa, jeśli wolno spytać?
Jeśli dobrze zrozumiałem, to Omkia przerabiała ci lampy Kluby??

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
931 79 5
Co prawda nie piszesz jaką oprawę wybrałeś, ale słowo koronkowa upewnia mnie w przekonaniu, że to pewnie ta ;)

Zobacz załącznik 59011
;)
Rodzaj słupa wybrałem betonowy z otworami....a co do lamp Kluby, to kupiłem kiedyś jako złom jedna nie miała żarówki, a w drugiej ta nie świeciła. Lampy na słupie drewnianym. Zapytałem, czy da radę przerobić i czy się Panowie tego podejmą i się podjęli. Zrobili to wg. mnie profesjonalnie.
Mało tego, zapomniałem napisać, że też zrobili mi dwa super kinkieciki na budynek.;)

tkarkady

Znany użytkownik
Reakcje
806 0 0
A to mój patent na “żarówkę” , podrasowane lampy naścienne Kluby . Za żarówkę robi szklana kuleczka z płaską podstawą , przyklejona do diody 0603. Efekt końcowy jak dla mnie w pełni zadowalający.

Załączniki

• 143,5 KB Wyświetleń: 100
  • 185,3 KB Wyświetleń: 100
  • 133,9 KB Wyświetleń: 103
  • 179,4 KB Wyświetleń: 102
  • 84,7 KB Wyświetleń: 102
  • 107,2 KB Wyświetleń: 103

tomlok

Użytkownik
Reakcje
78 2 1
Przecież stoi jak wół: ''W związku z brakiem zainteresowania.......lampy będą realizowane tylko na zamówienie''.
No.. nie stoi jak wół.;) Ten wpis dotyczy lamp, które są wymienione na stronach
jako „ Na zamówienie „. Od strony 9 do 14, oraz 17,18, 24 mają ten komunikat
zlikwidowany. A więc niema nawet na zamówienie. :confused: