Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Nawiązując do relacji Daniela poniżej zamieszczam link do Trójmiejskiego Portalu Wycieczek Pieszych i rowerowych pod którym kryją się niewidoczne (trzeba kliknąć na brak obrazka) zdjęcia z mojej wycieczki tych samych miejsc z 2007 roku.
Warto szczególnie zwrócić na piękną architekturę peronu w Brzeźnie, nie w Nowym Porcie (jak podał Daniel) który znajdował się przystanek dalej. W końcowej części przystanek Zaspa Towarowa (obecnie Gdańsk Stadion Expo) i istniejące jeszcze zabudowania parowozowni. Niestety wówczas koleją jakoś się nie interesowałem i taborowi zdjęć nie robiłem. Niestety obecnie szczerze żałuję
Phantomiusz, Ty to miałeś szczęście ,że fotki robiłeś w okresie letnim . Mi tak zmarzła dupa jak bylem na spacerze w porcie ,że szkoda gadać, ale i tak plażę, nabrzeże kapitanatu portu i molo, zwiedziłem przy okazji pobytu w Brzezinach..
Fotki z Nowego portu i Brzezin może nie do końca "kolejowe", ale wspomnienie boskie.
-ale to jest jak najbardziej portowe nasze i kolejowe - pod takim żurawiem portowym obojętnie czy w porcie śródlądowym czy morskim zawsze były /są tory kolejowe
zdjęcie wykonano podczas Wystawy Ziem Odzyskanych w 1948 roku we Wrocławiu- Daniel wystarczająca zachęta do wykonania przez Ciebie fantastycznej makiety nie mylić z fantazy