• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Polskie, kolejowe nabrzeża portowe - dawniej i dziś

MichałŁ

Aktywny użytkownik
Reakcje
138 1 0
W tych wagonach kubłowych wozi się węgiel gdyż w tym "opakowaniu" wygodniej go przeładowywać w porcie.

Rozumiem ze chodzi ci o dźwig w głębi za barakami to koparka RDK na podwoziu gąsienicowym.

Ostatnio edytowane:

Szwed1978

Znany użytkownik
Reakcje
5.387 58 3
Dzięki:)

Takimi wagonami przywożono kamienie gdy był rozbudowywany falochron północny we Władysławowie w porcie

Ostatnio edytowane:

Gerson

Znany użytkownik
Reakcje
1.606 26 0
Dorzucam "cegiełkę" od siebie.

P1010691 miniatura.jpg

P1010697 miniatura.jpg

Nabrzeże Bułgarskie dawnego PPDiUR "Gryf" w Szczecinie.
Kto jest obecnie właścicielem tego terenu niestety nie wiem.
Na drugim zdjęciu 401Da-146.
Wagony na obu zdjęciach to wagony samowyładowcze serii Tdds w barwach SARKOM i CTL CHEMKOL oraz Tds słowackiego przewoźnika EEWS.

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.934 119 22
Szwed1978, co Cię śmieszy w moim stwierdzeniu, że na tych samochodach jest szron? Po prostu wyjaśniłem co to naprawdę może być, bo nie wierze w kurz. Taki kurz to może być na samochodzie co stoi w miejscu 20 lat, ale nie na autach sprawnych i jeżdżących. A poranny szron tak właśnie by wyglądał na foto. Zresztą i oświetlenie na tej fotce jak dla mnie wygląda na jakiś mroźnawy poranek.

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
27.795 108 2
Szwed1978, co Cię śmieszy w moim stwierdzeniu, że na tych samochodach jest szron? Po prostu wyjaśniłem co to naprawdę może być, bo nie wierze w kurz. Taki kurz to może być na samochodzie co stoi w miejscu 20 lat, ale nie na autach sprawnych i jeżdżących. A poranny szron tak właśnie by wyglądał na foto. Zresztą i oświetlenie na tej fotce jak dla mnie wygląda na jakiś mroźnawy poranek.
Tak na pewno szron szczególnie po drzewach z tyłu widać grudzień jak nic :ROFL::ROFL::ROFL::ROFL::ROFL::ROFL:
Zapytaj się kogoś kto pracuje przy żwirowni lub betoniarni albo na takim palcu gdzie się materiały sypkie ładuje jak się kurzy i co ile myją samochody.;)

Szwed1978

Znany użytkownik
Reakcje
5.387 58 3
Na pierwszym planie drzewo liściaste jest zielone

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.934 119 22
Gerson, napisz no proszę z łaski swojej kiedy fotka była zrobiona? A może nawet i godzinę masz zanotowaną. Ewentualnie może i sam znasz powód powstania efektu kurzu na samochodach?