• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja piter_wxc - kolekcja

OP
OP
piter_wxc

piter_wxc

Znany użytkownik
Reakcje
68 0 0
Witam, dzięki za komentarze - dziś tak na szybciutko kolejny ADAC - tym razem nowe Atego i nowe wzory świateł ostrzegawczych, oraz fotka rodzinna z większym bratem...
2015-F-008.jpg

2015-F-009.jpg

2015-F-010.jpg

2015-F-011.jpg

pozdr.

RYSA13

Znany użytkownik
Reakcje
37 4 0
Super komplecik (y). Zastanawiam się czy MAN laweta jedzie z przodu, a za nim MB Atego jako serwis ?? :D czy może w Atego wiezie jakiś extra model np: Audi R8 :podstepny:.

DyrdekHz

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Bardzo ciekawy model. Mi osobiście te koguty bardzo się podobają za sprawą nowoczesnego wyglądu. Malowanie również interesujące. :)

OP
OP
piter_wxc

piter_wxc

Znany użytkownik
Reakcje
68 0 0
Dzisiejsza noc zaowocowała kolejnym modelem...w planach była najnowsza Scania-polonik, ale zakończyłem o 4 nad ranem z Renault Magnum - niestety naczepa jeszcze nie gotowa, wieczorkiem zaatakuję kalki to wtedy cały zestaw pokarzę.
Powiem tylko tyle, że masakrycznie dużo to pochłonęło czasu...te wszystkie dodatki, potem mi nie chciała wejść szyba, bo kabinę pomalowałem od wewnątrz...montaż skrętnych osi też trochę wkur...a i potem to całe "pacianie wykałaczką i pędzelkiem "0"...a potem przypadkowe rozmazanie paluchami....ale jest, nawet się udał i na tle swoich poprzedników wygląda super....
2015-F-013.jpg

2015-F-015.jpg

2015-F-014.jpg

2015-F-012.jpg

pozdrawiam

kacperR

Znany użytkownik
Reakcje
43 0 0
Super wygląda ta biała Magnumka, moim zdaniem ze wszystkich trzech biała jest najlepsza, jedyne co mi się średnio widzi to że jest biały zbiornik zamiast oryginalnego szarego, ale z białym też ciekawie wygląda :).

OP
OP
piter_wxc

piter_wxc

Znany użytkownik
Reakcje
68 0 0
Biały zbiornik , jest bo taka mi przemknęła w tym tygodniu - właśnie biała, z białym zbiornikiem i czarną "kromką" plandeką, a że wszystkie elementy tego zestawu mam to właśnie taki powstaje....gdyby nie było tego białego zbiornika to bym pewnie na ten zestaw zbytniej uwagi nie zwrócił.

marpama28

Znany użytkownik
Reakcje
54 4 0
Zawsze lubię prezentacje w Twoim wątku, bo wiem że nie będą to zwykłe pudełkowce, tylko zawsze dodasz coś od siebie. I w tym przypadku się nie pomyliłem. Zestaw zgrał się świetnie, biały ciągnik, czarna firana, dość częsty widok na naszych drogach. Bardzo fajnie wyglądają odblaski na naczepie. Jedyne co bym zrobił to ścianę naczepy też dał na srebrno tak jak tylne drzwi, ale to taka alternatywa. I ten biały zbiornik.... nie wiem kto wpadł na taki genialny pomysł, ale jakoś mi nie gra :D A co do ciągnika zauważyłem, że Herpa przy produkcji ostatniej wersji Magnum poszła na totalna łatwiznę. Dali sobie spokój ze zrobieniem pałąków do wchodzenia do kabiny, brak chwytaka powietrza. A to dziwne bo wystarczyło tą wersje przerobić z przodu i już. Ale nie zmienia to faktu że Twój model jest genialny ;)

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.429 67 1
Piotrek to ma taki dar że praktycznie czego się nie dotknie to zamienia w genialny model :D Magnuma rewelacyjna . Biały zbiornik jest dla mnie jak najbardziej OK , gdyż magnumka jest czysta czyli jakby świeżo po myjni wyjechała , a na myjni jak dowalą nieraz kwasy na zbiorniki to robią się praktycznie białe . Jakbyś chciał ją zrobić jeszcze bardziej oryginalna to możesz jej zrobić wersję z krótkimi błotnikami . Czyli je lekko obciąć od dołu .