• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja piter_wxc - kolekcja

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.457 47 0
Mała kalka a dodała realizmu.Co do polewaczki to wygląda bardzo fajnie.Dysze do spryskiwania wygladają świetnie.Jedynie czego mi brakuje to jakiegoś małego loga na drzwiach.

M

Maverick

Gość
No ten detal w postaci tego napisu WUKO dopelnia calości i w brew pozorom dal ogrony efekt realizmu. Co drugiego Jelonka polewaczki to jak dla mnie jest świetny i bardzo fajnie go "zdetalizowaleś" i faktycznie tak jak Irokezowi tak i mi również brak malego "brudzingu" i jakiegoś logo na drzwiach.

OP
OP
piter_wxc

piter_wxc

Znany użytkownik
Reakcje
68 0 0
Witam ponownie.
Jeszcze wieczorową porą zaprezentuję "szaraki" prosto z Italii. Szczerze powiedziawszy to już kilka razy miały iść "pod młotek", ale jakiś sentyment do nich mam.

11) Mercedes-Benz Actros LH "FERCAM" / nr.kat.275644

12) Mercedes-Benz Actros L "FERCAM" / nr.kat.151375

pozdr.

OP
OP
piter_wxc

piter_wxc

Znany użytkownik
Reakcje
68 0 0
Kolejny "FERCAM" - ostatni wypust Herpy. Foty trochę wiekowe, ale zawsze jest na czym oko zawiesić.
13)*Mercedes-Benz Actros 2011 Giga "FERCAM" / nr.kat.159203

i jeszcze MP4 w zestawie z chłodnią:

pozdr.

pitek

Znany użytkownik
Reakcje
1 0 0
Ładnie wyglądają te Merolki w malowaniu Fercam w szczególności ten w nowej budzie chyba będę musiał pomyśleć o zakupie takowego(y).

M

Maverick

Gość
Szczerze powiedziawszy to już kilka razy miały iść "pod młotek", ale jakiś sentyment do nich mam.
To jakbyś się kiedys zdecydowal na ich sprzedaż to pewnie się skuszę na któryś z tych zestawów.;)
A co do prezentacji to mi z tych "szaraczków" najbardziej podobają mi się te z szarymi naczepami i to zdecydowanie bardziej od tych z bialymi. A brzydal w tych barwach wyglada calkiem, calkiem.

jarekom

Znany użytkownik
Reakcje
735 2 0
Też jestem tego zdania , taki szaraczek a przyciąga oko. W realu też przyzwoicie sie prezentują. Co do Jelcza to decyzja powoli dojrzewa do zakupu tego auta.

OP
OP
piter_wxc

piter_wxc

Znany użytkownik
Reakcje
68 0 0
Dziś znów odgrzewane kotlety.
Jeden z moich pierwszych przerobionych modeli z 2010 roku, nowa - wydawałoby się beznadziejna forma herpowskiej naczepy do szkła, daje sporo możliwości. Jednak trzeba ją nieźle rozpindolić.
Na początku wszystko wyglądało tak:
14)MAN "Saint-Gobain"

po sporej ingerencji model prezentuje się zdecydowanie lepiej - ciągnik to już standard, w naczepie doszło do tego,że wyciąłem podłogę ,żeby można było wsuwać tam ładunek.

pozdr.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.818 387 20
No to kawałek pracy w nią włożyłeś. Teraz wygląda bardzo dobrze. W ciągniku też nieźle pogrzebałeś. Na tej dioramce to wygląda jak w rzeczywistości. Gratuluję.