• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja piter_wxc - kolekcja

OP
OP
piter_wxc

piter_wxc

Znany użytkownik
Reakcje
68 0 0
Jest dziś czas do wstawienia kolejnego modelu. Będzie to dla odmiany Jelcz z Transbudu, ale z ładunkiem rur. Model oczywiście produkcji SAWmodel, lecz przeróbki to już moje fanaberie.
6)TRANSBUD

pozdr.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.817 387 20
Twoje przeróbki są świetne. Po prostu pełen realizm. Jelcz wygląda jak w naturze. I jeszcze to tło... dodaje naprawdę realizmu. Poza tym piękne fotki.

Michał Type_r7

Moderator działu Modelarstwo Samochodowe
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.021 158 2
Jak żywe, czasami patrząc na Twoje modele aż ciężko odróżnić czy to nie przypadkiem oryginał w 1:1. Świetna robota.

bor

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Bardzo ładne modele oraz otoczenie, taka mała podpowiedz przysłonę ustaw na 16 czy 22 plus zoom na maksa plus punkt ostrości na koniec kabiny, uzyskasz wtedy dużą głębię ostrości i na fotce będzie widoczny cały pojazd bez efektu rozmycia.

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.817 387 20
Mam takowego u siebie, tylko że mój to nówka sztuka, taki prosto z fabryki. Ten wygląda o niebo lepiej. Twoja waloryzacja dodaje mu urody. Po prostu wygląda jak żywy. Gratuluję umiejętności.

M

Maverick

Gość
Nic takiego po prostu kolejny jelcz... dobre:D Ten Jelcz po twojej waloryzacji to mistrzostwo swiata. Te deski wokół burt, ta łopata i beczka to takie szczegóły, które dają wspaniały efekt i model staje się jak żywcem wyjęty z realu.
Bravo Piter(y)

kubass2

Znany użytkownik
Reakcje
8 0 0
Jelczomania dalej panuje widać a forum. Ale za każdym razem ktoś pokazuje jelcze zwaloryzowane coś do nich dodane i na innej dioramce itd wiec się nie nudzą. Super modele posiadasz przeróbki też doskonałe ;).

Reakcje
0 0 0
Obydwa modele świetne, fajnie urealnione patyną / ładunkiem, dzięki temu są niepowtarzalne. Mi jakoś brakło odwagi na takie zabawy na większej ilości modeli (patynowane tylko pojedyncze sztuki), ale to co prezentujesz między innymi Ty, oilstat czy Irokez powoduje, że chyba też niedługo spróbuję pójść w tym kierunku (może na jakichś nowych modelach;))

OP
OP
piter_wxc

piter_wxc

Znany użytkownik
Reakcje
68 0 0
Witam, mam trochę luźny "łykend" więc wrzucę kilka fotek.
Na początek coś starszego - czyli Jelonek z kombinowaną plandeką od jakiegoś sentymentalnego prywaciarza
8)JELCZ 316

Wreszcie dotarły do mnie nowe Jelonki, ale na razie wymagają zarejestrowania i lekkiego "brudzingu". Nie mogę jednak się nie pochwalić - do mnie też dojechał cementowóz:
9)JELCZ 317 + naczepa CN-165

pozdr.

M

Maverick

Gość
Ta plandeka mi się kompletnie nie widzi... :confused: reszta jest okey i po planowanym "brudzingu" bedzie dopiero co podziwiać. Tak, więc czekam na fotki po tej operacji.

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.269 108 2
Cementowozów to już jest parę sztuk na forum co mnie niezmiernie cieszy.
Plandeka taka sobie ale jelcz świetny, może jakby kolor plandeki zmienić na szary albo zielony.;)
Gratuluję świetnych modeli.

OP
OP
piter_wxc

piter_wxc

Znany użytkownik
Reakcje
68 0 0
Czerwony kolor plandeki zostanie i jej nieco badziewny wygląd także, bo troszkę się musiałem namęczyć swego czasu jak jeszcze SAW plandek nie robił.A chciałem coś takiego osiągnąć:

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.817 387 20
Jelonki podobają mi się bardzo i nawet ta plandeka nie przeszkadza. Trochę widać, że to malowanie. Ale całościowo wygląda dobrze. Podoba się.

OP
OP
piter_wxc

piter_wxc

Znany użytkownik
Reakcje
68 0 0
Miałem pokazać nowe modele już lekko spatynowane...Nic z tego.
Dziś foty znanego już WUKO - tym razem już z kaleczką - mała jest, ale zawsze coś.

Do jelcza WUKO - dołączył "braciszek" - jelcz polewaczka. Kabina i podwozie to oczywiście robota Seweryna - reszta to już moja dłubanina. Model powstał na wzór takiego jelonka z częstochowskiej firmy sprzątającej(ustrzeliłem go w wakacje). Co prawda miało skończyć się tylko na beczce, ale w przypływie weny twórczej udało mi się w pracy wymodelować z wosku coś na kształt rury z dyszami, a następnie odlać to w metalu i po obróbce z powodzeniem zamontować. Być może jeszcze w przyszłości coś podobnego powstanie, bo sam model bardzo mi się podoba. Pozostało mi jeszcze zamontować kogutka, ale ni mogę żadnego znaleźć. Co do brudzenia - chyba będzie symboliczne, bo oryginał jest niemal idealny.
10)JELCZ 315 - polewaczka

pozdrawiam