• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja piter_wxc - kolekcja

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.252 108 2
Świetna prezentacja, powiem szczerze zastanawiałem się nad tym zestawem z dźwigiem , ale ceny tych modeli tym razem skutecznie mnie odstraszają.
Gratuluję nabytków.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.801 387 20
Bardzo ciekawe te Felbmayry. Fajnie wyglądają z gąsienicą. Może cena spowodowana właśnie tymi gąsienicami.:D
Premiumka bardzo fajna i też mi się najbardziej podoba. A tak w ogóle to też mam w planach podobny zestaw, czekam tylko na dostawę Kempfa. :)

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.433 67 1
Piotrek siedzi cicho , ale jak coś pokaże to serce mocniej bije . Jak zwykle genialne zdjęcia . Co do modeli pomimo małych braków jakie posiadają niebiescy bracia z Austrii to i tak bardzo ciekawe i ładne propozycje. Natomiast premiumka jak kolega Dyrdek napisał idealnie nadaje sie na zestaw firmy Lipiński z Sierpca . Firma posiada także nowsze premiumki w tym kolorze pod wannami , także model nie będzie fikcyjny . Sam model ładny , więcej napiszę jak będzie wykończony na 100% .

Reakcje
0 0 0
A ja w tej Premiumce widzę ogromny potencjał, ponieważ mogłaby służyć za bazę do modelu z firmy Lipiński... Niestety raczej fikcyjnego. :)

Piotrek siedzi cicho , ale jak coś pokaże to serce mocniej bije . Jak zwykle genialne zdjęcia . Co do modeli pomimo małych braków jakie posiadają niebiescy bracia z Austrii to i tak bardzo ciekawe i ładne propozycje. Natomiast premiumka jak kolega Dyrdek napisał idealnie nadaje sie na zestaw firmy Lipiński z Sierpca . Firma posiada także nowsze premiumki w tym kolorze pod wannami , także model nie będzie fikcyjny . Sam model ładny , więcej napiszę jak będzie wykończony na 100% .
Felbery fajne, ale jak piszesz, straasznie gołe, za konkret pieniądz ;) Szkoda, ale TGX jest dużo, dużo piękniejszy od tej scanii :)

Dyrdek, Bartek - bravo chłopaki ! Jak tylko zobaczyłem tę premiumę to pierwsza myśl - idealny Lipiński ! Myślałem, że nie prędko pojawi się ta myśl, ale widzę nie tylko ja tutaj kojarzę te auta :D Kolor idealny, i tak jak pisze Bartek, firma z Sierpca, pełno ich śmiga po "dziesiątce" ,zwłaszcza w tamtych okolicach i ta renata z wanną jak najbardziej nie byłaby fikcyjna, bo mają wanny i premiumy w takim kolorze i takim zestawieniu śmigają ;) Także dla mnie jest to najmocniejszy akcent tej prezentacji i mam nadzieję, że nakłonimy Piotrka do pójścia w tym kierunku, to mógłby być ciekawy polonik ;) Zgadzam się ze stwierdzeniem, że cisza jest w tym temacie, ale jak coś pójdzie, to już mocno :)

OP
OP
piter_wxc

piter_wxc

Znany użytkownik
Reakcje
68 0 0
Przyznam, że nie miałem zamiaru robić "Lipińskiego" , ale kolorek można w sumie "podciągnąć" pod te barwy....tylko jeszcze kalki by się przydały. Faktycznie z tymi naczepami to polonik wyszedłby nawet przyzwoity. Dzięki chłopaki za podpowiedź.
A odbiegając lekko...może ktoś dorwałby jaki oryginalny "RAL" stosują na ciągniki?

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.433 67 1
Przyznam, że nie miałem zamiaru robić "Lipińskiego" , ale kolorek można w sumie "podciągnąć" pod te barwy....tylko jeszcze kalki by się przydały. Faktycznie z tymi naczepami to polonik wyszedłby nawet przyzwoity. Dzięki chłopaki za podpowiedź.
A odbiegając lekko...może ktoś dorwałby jaki oryginalny "RAL" stosują na ciągniki?
Myślę Piotrek że jakbyś do nich mail-a napisał to by ci pomogli . Raczej Szefostwo tej firmy jest pomocne i miłe . Zresztą sami maja porobione auta i się w tym lubują także może by Tobie nawet zlecili wykonanie takiego modelu dla nich . Premiumka spać nie daje , cały czas mam ja w myślach ;)

jarekom

Znany użytkownik
Reakcje
726 2 0
Jakby udało Ci się zdobyć oryginalny kolor było by super. Potem kalka i model pierwsza klasa. Możesz także wydrukować zdjęcie i podejść do mieszalni farb samochodowych, tam maja wzorniki i można cos dobrać . Ale zadanie to nie jest łatwe , gdyż odcieni danego kolory jest DUŻO. Raz miałem szczęście zdobyć oryginalny kolor na Volvo a to tylko dlatego , że dealer był ze Szczecina i był tak uprzejmy że mi pomógł. Nie był to kolor z palety RAL ale jakiś specjalnie oznakowany dla Volvo. Ale warto podjąć starania i wykonać ten model. Powodzenia!

Sebastian CH

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
NIebiescy bardzo fajni ale nawet nie pytając o cenę (jak mówicie zbyt wysoka) to ogólnie herpa mogłaby trochę się postarać z wykończeniem naczepy - jakieś namiastki świateł czy cokolwiek. Renia w kolorze dość niecodziennym jednak znośnym i w zasadzie nie pozostaje CI nic innego jak zrobienie wspomnianego Polonika. Czekam na efekty.

OP
OP
piter_wxc

piter_wxc

Znany użytkownik
Reakcje
68 0 0
Co do Lipińskiego... - nie było takich zamiarów, ma to być zwykły prywaciarz tylko nad modelem muszę jeszcze popracować.

A dziś kolejne niebieskie modele, oczywiście w akcji bo tak prezentują się najlepiej. "Typek" wielkie dzięki za zestaw i sorki że takie rzeczy się z nim podziały , ale musiałem go ożywić do sesji.
Ładunek musiałem dociążyć odlanymi z metalu beczkami, żeby liny wyglądały bardziej naturalnie, bo w innym wypadku skręcają się jak włosy laski z Afryki...a wczoraj to już kur.... leciały jak dźwig zaplatałem - masakra.
2013-N-160.jpg

2013-N-161.jpg
2013-N-162.jpg
2013-N-163.jpg
2013-N-164.jpg
2013-N-165.jpg
2013-N-166.jpg
2013-N-167.jpg

RYSA13

Znany użytkownik
Reakcje
37 4 0
Piotrek modele są rewelacyjne ale największego smaka dodaje cała scenka,duże wrażenie na mnie zrobiła górna plandeka jest rewelacyjna. Rozumiem też Twoje zdenerwowanie przy plątających się linkach w dźwigu :) a pomyśl sobie co ja miałem przy moim dużym dźwigu :LOL: to już nawet nie tylko kur.... leciały ale i koguty :podstepny:. Modele i scenka niesamowita (y).