• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja piter_wxc - kolekcja

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.801 387 20
Kolejne bardzo ciekawe modele. Świetnie wygląda ten Actros z Test Spedizioni. Kolekcja jak widzę rozrasta się. Gratuluję.(y)

Reakcje
0 0 0
Każdy Fercam ma to coś w sobie ;) Z tej prezentacji najbardziej spodobał mi się herpowski TGX, ale to co odstawili z tym numerem... No nie da się ukryć, że herpa już daawno obniżyła loty, ale teraz naprawdę się nie przykładają do roboty... To ile już Fercamów stoi na bazie- będzie koło dychy :D?

OP
OP
piter_wxc

piter_wxc

Znany użytkownik
Reakcje
68 0 0
Trochę się ich już uzbierało....

Ale jeszcze dwa moje składaki:
-pierwszy już był pokazywany, ale zmieniłem mu naczepę - dostał od zestawu z MANem, bo miałem podwójny. Trochę przytarłem napisy, potrzeba jeszcze delikatnego brudzingu i kilku ozdobników
2013-N-148.jpg

2013-N-149.jpg

Man został pozbawiony numerów taborowych i dostał rocowską naczepę z zestawu kolejowego, z którą na początku hulało volvo - pewnie wkrótce dostanie jakiś numer na kabinę.
2013-N-150.jpg

2013-N-151.jpg

Teraz cała kolekcja wygląda następująco:
2013-N-137.jpg

pozdr.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.801 387 20
Rodzinna fotka imponująca. Pięknie to wygląda. A taki używany, to będzie rarytas. Tak jakby prosto z drogi zjechał. Piękna podkolekcja. (y)

pj-pauli

Znany użytkownik
Reakcje
142 8 0
No kolekcja robi wrażenie :)

Dobrze, że wsadziłeś je w gablotkę, nie będziesz musiał się przebijać do sąsiadów żeby powiększyć dotychczasowy parking :)

Przetarte napisy wyszły świetnie.

Bartek określił dokładnie to tak jak Ci mówiłem o tych numerach przez telefon hehe

OP
OP
piter_wxc

piter_wxc

Znany użytkownik
Reakcje
68 0 0
Dzisiaj przedstawię dwa modele w malowaniu firmy "Felbermayr", które będą tworzyły całość transportującą dźwig Liebherr LR 1600 . Oczywiście jak na Herpę przystało i malowanie tej firmy modele się cenią....tylko pytanie kluczowe - za co? Bo jakość wykończenia jest po prostu lipna, trzeba będzie samemu sporo wyklejanek i malowanek zrobić.

Scania R 04 Highline / HERPA 302722
2013-N-153.jpg

2013-N-154.jpg

i razem z MAN'em TGX XXL / HERPA 302715
2013-N-158.jpg

2013-N-156.jpg

i hicior tych zestawów - wykończenie tyłu naczepy - najazdy też są golusieńkie bez jakichkolwiek nadruków...ot, czysty plastik
2013-N-157.jpg

A tu mała zapowiedź zestawu , który rodzi się w wielkich bólach z powodu braku czasu...ciągnik z odzysku od Riwatrans. Kolor jakiś majtkowy, ale jeszcze dostanie trochę "ozdobnych dopalaczy". W naczepie jeszcze koła i usyfienie będzie.
2013-N-159.jpg

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.456 47 0
Odpowiedz na Twoje pytanie jest prosta, za nazwę firmy na modelu.Zobacz że większość modeli w malowaniu WB też na zbyt wyskokie ceny.A teraz krótko o samych już modelach.Oba Austryjaki mi się podobają, ale jakoś bardziej ta majtkowa Renia z nową herpowska naczepą.