• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny PIKO - modele wagonów typu 120A

MateuszS

Aktywny użytkownik
Reakcje
515 64 2
Kolegę @DieselPower to co tak rozbawiło w mojej wypowiedzi?
Coś się nie zgadza? zestawy startowe są w wersji hobby od piko, o czym de facto sam producent informuje.

Ostatnio edytowane:

SP45-166

Aktywny użytkownik
Reakcje
970 41 3
No sorry jak za tą cenę- około 700, to lokomotywa, dwa nieźle odtworzone wagony i jeszcze tory z zasilaczem które przy odrobinie szczęścia można opylić, to naprawdę znakomitą relacja ceny do jakości. Taką kwotę to sobie Piko teraz życzy za samą SM42 luzem

Arekmiz

Władza może wszytko
Reakcje
2.180 210 0
Budę w 120A Piko można chyba założyć odwrotnie, bo raczej jest symetryczna. Przynajmniej tak mi się wydaje, nie zauważyłem różnic jak zakładałem oświetlenie. Odwrócenie budy = piktogram będzie tam gdzie przedział rowerowy. :)

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.603 125 11
Mam pytanie. Czy wagony z rewizją z 1998 roku czymś się by różniły od tych z 2003? Piktogramami wagonów dla niepalących/palących(?)

Rozjazd

Znany użytkownik
Reakcje
2.321 162 7
Czy nie powinno być tak, że przedział rowerowy jest tam, gdzie piktogram na pudle?
Jestem od dzisiaj w posiadaniu tego modelu i potwierdzam, rzeczywiście tak jest, że piktogram jest nie tam gdzie urządzono przedział rowerowy. Przyznaję, że wzbudziło to u mnie niepokój. Dołączając się niejako do pytania należałoby sprawdzić, czy tak było w oryginale? Jeżeli tak, to nie ma co rozpaczać. Natomiast obawiam się, że jednak to wtopa PIKO. Zdjęcia tego akurat wagonu, na jakie natrafiłem w sieci, były pod takim kątem, że trudno jednoznacznie ocenić, ale na zdrowy rozsądek piktogram powinien być w tej części gdzie faktycznie przedział rowerowy się znajduje. Natomiast inne nr inw. wagonów tego typu mają piktogram dokładnie tam, gdzie tego oczekujemy.
Kolejną kwestią są okna i sam piktogram roweru. Tam gdzie jest wyświetlacz powinno być okno pełne. I to nie jedyne miejsce. Okien pełnych jest więcej, tzn. cztery po jednej stronie. Zdjęcia tego konkretnego wagonu pokazują, że piktogram nie powinien być w ramce i być większy. Jeżeli moje obserwacje są poprawne, to jednak spora wtopa producenta.
I na koniec, szkoda, że PIKO nie odwzorowało egzemplarza, który jest na zdjęciu w katalogu (z dwoma przedziałami rowerowymi), byłoby ciekawiej.

Ostatnio edytowane: