• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny PIKO - modele wagonów typu 120A

Preki

Aktywny użytkownik
PGM
Reakcje
120 3 0
Wagony były wynajmowane od PR, głównie do roli rowerówek. Oprócz tego, w TLK/pospiesznym Jadwiga Kraków-Terespol kursowały rzeszowskie bohuny (jeden z nich, nr 109, wyszedł w modelu) jako 2 klasa, a jako 1 klasa kursował zdeklasowany i ponownie przerobiony na jedynkę 112A (w zielonym malowaniu, z kartką "1 klasa"). A do tego całego dziwnego zestawu dołączono wagon sypialny w relacji Kraków-Moskwa...

hobbystah0

Znany użytkownik
Reakcje
534 21 1
Wczoraj dotarła moja bonanza Piko 96642. Muszę przyznać, że model jest piękny! Wykonanie na najwyższym poziomie. Dziękuję i gratuluję wszystkim odpowiedzialnym za ten projekt.

slavko1111

Aktywny użytkownik
Reakcje
59 1 0
Wczoraj była informacja na stronie sklepu ze model nie trafi na półki a otrzymają go tylko te osoby które złożyły zamówienie.Nawiasem mówiąc tez złożyłem u nich zamówienie ale nie otrzymałem żadnej informacji

SU46-017

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0
;)"Pytasz, dlaczego? No bo tradycją nazwać niczego nie możesz. I nie możesz uchwałą specjalną zarządzić ani jej ustanowić. Kto inaczej sądzi, świeci jak zgasła świeczka na słonecznym dworze. Tradycja to dąb, który tysiąc lat rósł w górę. Niech nikt kiełka małego z dębem nie przymierza. Tradycja naszych dziejów jest warownym murem, to jest właśnie kolęda, świąteczna wieczerza… To jest ludu śpiewanie, to jest ojców mowa, to jest nasza historia, której się nie zmieni. A to co dookoła powstaje, od nowa, to jest nasza codzienność, w której my żyjemy". Tradycja i tyle, Wasze zdziwienie budzi zgorszenie.:)

kuba1621

Nowy użytkownik
Reakcje
3 1 0
Ja miałem podobną sytuacje z Schlesienmodelle EU07 - rezerwacja pół roku przed wydaniem. Gdy model wyszedł otrzymałem maila żeby zapłacić - przelałem po paru dniach odpisują, że nie mają albo zwrot albo czekać w tym czasie model był dostępny w 3 sklepach - nie kupował bo miałem pewny jak w banku i dzisiaj zostałem bez modelu.

czacza

Aktywny użytkownik
Reakcje
162 9 4
Ja również miałem zarezerwowaną bonanzę, jednak Pan Ryszard powiedział,ze powinienem się załapać na swoją kolej, bo przyszło mniej sztuk, niż zamawiali... :niepewny: