To jest owa spóźniona "sesja" modeli PIKO 96642, 96643. Zdjęcia robiłem w pośpiechu, bo wagony na makiecie pojawiły się niespodziewanie i na krótko. Robiłem je jako zdjęcia prywatne. Kilka dni później dostałem telefon z pytaniem czy udostępniłbym zdjęcia do sesji na stronę dystrybutora. Zgodziłem się. Niestety nawał obowiązków spowodował, że zdjęcia wysłałem tydzień później . To z kolei w połączeniu z ogromem pracy w SK Model zaowocowało nie zamieszczeniem sesji . Wychodzi więc na to, że to moja wina , za co wszystkich chciałbym bardzo przeprosić .
Czyli zestaw idealnie pasuje do SM42-593 ?
To prawda, jedyna lokomotywą pasującą (przynajmniej w tej chwili) do tych wagonów 120A z Poznania, jest SM42-593. Czy w rzeczywistości jeździły z tą lokomotywą ?
Ale przynajmniej teoretycznie - jak najbardziej mogło się tak zdarzyć.
Oba wagony poznańskie mają daty napraw rewizyjnych z tego samego okresu, co lokomotywa SM42-593 (a więc z początku epoki VI) i to wcale nie "wbrew pozorom" , a mianowicie:
- lokomotywa SM42-593 - REV. NS. 05.09.08
- wagon z cechą PKP w "trumience", jeszcze z oznaczeniem serii Bh - REV. 2000. 30.04.09
- wagon z napisem "PRZEWOZY REGIONALNE", już z oznaczeniem serii B11p - REV. 2000. 29.05.09 .
Ale przynajmniej teoretycznie - jak najbardziej mogło się tak zdarzyć.
Oba wagony poznańskie mają daty napraw rewizyjnych z tego samego okresu, co lokomotywa SM42-593 (a więc z początku epoki VI) i to wcale nie "wbrew pozorom" , a mianowicie:
- lokomotywa SM42-593 - REV. NS. 05.09.08
- wagon z cechą PKP w "trumience", jeszcze z oznaczeniem serii Bh - REV. 2000. 30.04.09
- wagon z napisem "PRZEWOZY REGIONALNE", już z oznaczeniem serii B11p - REV. 2000. 29.05.09 .
Ładne, tylko szkoda że ten drugi nie ma logotypu Przewozów Regionalnych
Pocięszę Cię jednak - będziesz mógł się zaopatrzyć w "Bonanzy" z logo Przewozów Regionalnych . Nawet w 4 .