• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny PIKO - modele wagonów typu 120A

Bynio

Znany użytkownik
Reakcje
125 2 0
Witam
Modele wagonów będą ukazywać się co miesiąc - luty, marzec, kwiecień i maj.
Projekt SP/SU45 planowany jest od kwietnia 2016.
Pozdrawiam.

Reakcje
198 0 0
Wagony z Grudziądza idealnie pasują do wydanej już SP42-118. Właśnie takie składy SP42 (ZT Bydgoszcz, sekcja Grudziądz) + 2 Bh (st. mac. Grudziądz) były bardzo popularne na szlakach w okolicach Grudziądza w rozkładzie 1999/2000. Docierały aż do Bąka(z Wierzchucina i Laskowic), Bydgoszczy (od strony Wierzchucina, ale tu SP42+3 x Bh), Prabut (z Kwidzyna), Iławy (od strony Brodnicy), Działdowa (z Brodnicy, w 2000 roku jednak głównie z SU45).
Do wagonów z Wrocławia przydałaby się jakaś SP45. Patrząc na przydział, to można też będzie do nich podpiąć wagon 127A (Tillig 74758).

elektryk33

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Faktycznie sporo wagonów dla PR, zważywszy, że tylko jedna lokomotywa SM42 jak do tej pory została wydana w służbie tego przewoźnika. Tak na marginesie ktoś może wie kiedy SM42-593 przeszła kolejną naprawę rewizyjną, bo może sobie dla odmiany kupię wagon z Poznania z przedziałem rowerowym ale nie wiem czy rewizje będą ok.

Bardzo dziękuję za plan wydawniczy, ale skoro i tak już się wydało że będzie lokomotywa SP/SU 45 to może poda Pan Panie @Bynio jakich lokomotyw będzie się można spodziewać. Wtedy to już w ogóle będzie można sobie zaplanować wydatki.

KoVaL

Znany użytkownik
Reakcje
2.707 56 5
Nie wiem dlaczego relatywnie mało jest ep. IV ,choć ostatnio sprzedaje się wszystko na pniu. Ja chyba skuszę się Wrocław ,bo boję się ,że życia mi nie starczy na czekanie na coś z Wlkp. w ep.IV.
Plan produkcyjny SP45 było by też dobrze przedstawić ,chociaż wstępnie ,bo zaraz będą spekulacje i domysły.

Reakcje
5 0 0
@Panie Bynio
Proszę na drugą połowę roku pomyśleć jeszcze o trumience (120a;)) bo kurcze przypadł mi tylko jeden wagon z zamówienia i brakuje jeszcze 2 do składu, a i dziesiątki innych chętnych też się znajdzie:)
A za SU-45 -szacun

Michał_P

Znany użytkownik
Reakcje
182 27 0
Jaka jest orientacyjna cena? Gdyby Pan @Bynio udzielił takiej informacji to rozplanowanie budżetu byłoby łatwiejsze :)
Nieco ponad 1/3 ceny blaszaka.
[DOUBLEPOST=1449419271,1449418944][/DOUBLEPOST]
Wagony z Grudziądza idealnie pasują do wydanej już SP42-118. Właśnie takie składy SP42 (ZT Bydgoszcz, sekcja Grudziądz) + 2 Bh (st. mac. Grudziądz) były bardzo popularne na szlakach w okolicach Grudziądza w rozkładzie 1999/2000. Docierały aż do Bąka(z Wierzchucina i Laskowic), Bydgoszczy (od strony Wierzchucina, ale tu SP42+3 x Bh), Prabut (z Kwidzyna), Iławy (od strony Brodnicy), Działdowa (z Brodnicy, w 2000 roku jednak głównie z SU45).
W wakacje '99 jechałem pociągiem relacji Chojnice-Działdowo w zestawieniu SU45 + ? x Bh. Całość pewnie była z Chojnic?