Niestety, trafiło także na mnie. Odebrałem swój wagon, był wcześniej nieotwierany przez nikogo o czym świadczyła fabrycznie zaklejona taśma na plastikowej wytłoczce i niestety ujrzałem taki widok:
Zobacz załącznik 731885
ślady kleju przy drabince jeszcze jako tako, ale wyłamany stopień niestety jest nie do zaakceptowania (przejrzałem wytłoczkę, stopnia nie ma, Chińczyk pewnie przy wkładaniu wyłamał i nawet nie zauważył), oczywiście już zgłosiłem ten fakt do sklepu z prośbą o wymianę ( sklep jest Bogu ducha winien, bo przecież wagon fabrycznie był zapakowany). Niestety, ale zauważyłem, że jakość produktów PIKO znacząco spadła przez niedokładną kontrolę jakości, ostatnio prawie każdy produkt tej firmy, który kupię coś ma wadliwego np. wagony pasażerskie jakieś ocierki, ślady kleju, itp. Szkoda, bo jeszcze kilka lat temu nie było takiego problemu, nie miałem zastrzeżen co do czystości i kompletności modeli, a ostatnio co od tej firmy nie kupię, to ma jakieś wady. Tu koledzy też zgłaszają jakieś problemy i niestety robi się to na większą skalę. Także sprawdźcie swoje modele czy aby są kompletne.