• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny PIKO - modele lokomotyw serii SP45/SU45

Remaj12

Znany użytkownik
Reakcje
5.629 146 19
arhi91

Lokomotywy z fabrycznym dekoderem czy to będzie Piko, Roco, LS Models nie posiadają kondensatora UPS.
To akurat zależy od modelu (a nieraz i od edycji) - od jakiegoś czasu nie jest to już regułą. W części modeli jest już fabrycznie montowane UPS.
Orientuje się ktoś czy w wersjach z fabrycznie zamontowanym dekoderem dźwiękowym znajduje się również kondensator?
Jeśli chodzi o modele "Fiatów" od PIKO to w sumie nie wiadomo - będzie to pierwsza edycja również w wariancie z fabrycznie zamontowanym dekoderem dźwiękowym.

PP1970

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
3.286 88 0
Orientuje się ktoś czy w wersjach z fabrycznie zamontowanym dekoderem dźwiękowym znajduje się również kondensator?
W nowych projektach PIKO montuje już kondensator (i to spory - w EN57 czas podtrzymania jest imponujący). Jednak firma ma skłonności do nie zmieniania starych projektów, a w dotychczasowych modelach SP45 było jedynie miejsce na kondensator i kilka padów lutowniczych na płytce do odpowiedniego wykorzystania.

Ostatnio edytowane:

am-70

Znany użytkownik
Reakcje
8.378 136 1
Ciekawostki z YouTube - maszynista_polregio

SU45-070 ODSTAWIONA, prezentacja pudła (06.11.2011 r.)
Seria lokomotywy: 070 numer fabryczny: 072 rok budowy: 1973 , pierwsza jazda próbna: 26.05.1973, data przyjęcia przez PKP: 20.06.1973. lokomotywa w ostatnich miesiącach swojej służby stacjonowała w szopie w Rzepinie, obsługując pociąg Poznań-Frankfurt Oder, lokomotywa na odcinku Rzepin- Frankfurt wyciągała ok 100 km/h , zadbana od strony warsztatu, miała ciekawy kolor pulpitów - żółty ! ////// Szkoda że maszyna na którą wydano pieniądze na NR idzie w odstawkę..............

Ps. Tak wygladała lokomotywa, którą aktualnie w modelu odtwarza PIKO.

Ostatnio edytowane:

Danielos

Nowy użytkownik
Reakcje
19 1 0
Jestem nowym użytkownikiem do tej pory sklejałem i sklejam duże modele latające z balsy i nie miałem nigdy styczności z takim problemem i dlatego zapytałem się czym to skleić . A forum jest chyba od uzyskiwania pomocy/odpowiedzi. A tu od razu najazd . Brak słów poprostu...

PP1970

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
3.286 88 0
Kolega się przyzwyczai do takiego traktowania ;)
Wojenki trzeba ignorować, pytania zadawać, wiedzę zbierać.

A do szybek proponuję Humbrol ClearFix. Są różne szkoły, kiedyś była dyskusja tutaj: KLIK.

Wysyłanie do sprzedawcy zostawiam ludziom, którzy mają na to czas i pieniądze. Ja takie rzeczy po prostu przyklejam i zapominam :D

sniegu

Użytkownik
Reakcje
210 9 0
A co mają do tego ręce ? Cena w górę jakość w dół. Przemożna moc usprawiedliwiania producentów robiących coraz gorszej jakości modele za coraz większą cenę !
Na podstawie jednego wpisu, o jednym wadliwym przypadku ... głosisz tezę o coraz gorszej jakości modeli Piko??? Gratulacje

Jestem nowym użytkownikiem do tej pory sklejałem i sklejam duże modele latające z balsy i nie miałem nigdy styczności z takim problemem i dlatego zapytałem się czym to skleić . A forum jest chyba od uzyskiwania pomocy/odpowiedzi. A tu od razu najazd . Brak słów poprostu...
Tak to niestety wygląda...forum z natury rzeczy jest mównicą dla wszystkich, również krzykaczy uznających się za "modelarzy"....