• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny PIKO - modele lokomotyw serii EU06/EU07/EP07/EP08

Reakcje
0 0 0
A tymczasem wszystkie EP07-187 już w sklepach wysprzedane.
http://www.wiosna.pn.pl/ można nabyć EP07-187 i EU07-193 Cargo ale cena to tylko 650zł. Nie wiem jakie na Alegro osiągały ceny bo nie śledziłem ale marżę mają zabójczą. Stonek i kociołków też mają pełno cena to 600zł jak dobrze sobie przypominam to pierwsze SM i SP też były po 650.

vs125

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Byłem wczoraj w Lokomodel i wszystkie trzy (łącznie z tą pokazową 303E) stały na półce...
A światełka w tej całej zielonej są już bez tych białych wkładek , gdzieś mi się o uszy obiło ,że niby tak ale 100% pewności nie mam , a do sklepu wilczej nie miałem czasu wpaść.
Korzystając z okazji chciałbym złożyć najserdeczniejsze życzenia ,wszystkim użytkownikom forum ,zdrowych ,wesołych świąt bożego narodzenia , miłej rodzinnej atmosfery ,dużo zdrowia no i wiadomo prezentów od mikołaja i dużo radości.

jafrap

Znany użytkownik
Reakcje
9 0 0
Z gustami się nie dyskutuje więc nie rozumiem oceny wypowiedzi kol. Arti55 przez jednego z kolegów (że słabe).
Z tego co piszecie wygląda na to, że jest na co czekać.

Ostatnio edytowane:

vs125

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Mam pytanie czy jeśli podepne dekoder na 8 PIN w zaznaczone pola EP 07 będzie sie prawidłowo poruszała?
Zobacz załącznik 253581
Właśnie podłączyłem dekoder 8 PIN do EU-07 193 PIKO wedle schematu powyżej,brak czerwonych świateł,może dlatego ,że jeden z ośmiu (zielony) nie jest podpięty a i tak nie pamiętam od czego on jest ,oczywiście brak też oświetlenia kabiny lub górnego światła ,lok jeszcze bez budy i nie wiem która z dwóch diod led jest od czego ale jeździ normalnie, dekoder się nie grzeję tak ,że chyba dopóki PIKO nie wypuści dekodera dźwiękowego dedykowanego to tak zostawię

karol_mar

Znany użytkownik
Reakcje
69 1 0
Właśnie podłączyłem dekoder 8 PIN do EU-07 193 PIKO wedle schematu powyżej,brak czerwonych świateł,może dlatego ,że jeden z ośmiu (zielony) nie jest podpięty a i tak nie pamiętam od czego on jest ,oczywiście brak też oświetlenia kabiny lub górnego światła ,lok jeszcze bez budy i nie wiem która z dwóch diod led jest od czego ale jeździ normalnie, dekoder się nie grzeję tak ,że chyba dopóki PIKO nie wypuści dekodera dźwiękowego dedykowanego to tak zostawię
Te dodatkowe światła są sterowane dodatkowymi wyjściami funkcyjnymi, które są wyprowadzone na złączu PluX22. W złączu 8-pin ich nie ma, sam zielony kabel tu nie rozwiąże problemu.

Czyli ... gdy będzie model na żywo ... wszyscy zobaczymy ile będzie nie pasowało do epoki IV
Chyba to piszesz z przekory - by tylko coś napisać. Dawid już to wcześniej wyjaśnił i trzeba czytać ze zrozumieniem.
Nawet zderzaki będą pasowały - mimo, że ma rewizję dużo późniejszą niż 187. A tego, co by ją wyróżniało dla obu epok to i tak w modelu nie ma.