• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny PIKO - modele lokomotyw serii EU06/EU07/EP07/EP08

Szymon32

Aktywny użytkownik
KSK Wrocław
Reakcje
75 2 0
Dzięki mojej wspaniałej drugiej połowie stałem się szczęśliwym posiadaczem EPO7 numer fabryczny to 115 bardzo fajny model za bardzo przystępną cenę! niezdecydowanym bardzo polecam ten model:)

Załączniki

Engineer

Aktywny użytkownik
Reakcje
698 54 1
czy Pan Bynio może napisać ile szt danego typu wyjdzie? wiem, że gdzieś było to napisane..
Jeśli można...
500 sztuk, ale wiem, że jest przynajmniej 5 sztuk więcej...
Widziałem EP07-187 z numerem egzemplarza 502 i 505 własnie.
Ale chętnie podepnę się pod pytanie do Pana Bynia, ile własciwie egzemplarzy danego modelu ma faktycznie wyjść i ile wychodzi...
A jeśli to nie tajemnica, to od czego to zależy? (mam swoją - zapożyczona od żony teorię na ten temat, ale... :podstepny:)

Ostbahn

Znany użytkownik
Reakcje
3 0 0
Jeśli można...
Widziałem EP07-187 z numerem egzemplarza 502 i 505 własnie.
Ale chętnie podepnę się pod pytanie do Pana Bynia, ile własciwie egzemplarzy danego modelu ma faktycznie wyjść i ile wychodzi...
A jeśli to nie tajemnica, to od czego to zależy? (mam swoją - zapożyczona od żony teorię na ten temat, ale... :podstepny:)
Nawet 506 bo właśnie taki numer mam u siebie ;)

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.801 15 0
czy Pan Bynio może napisać ile szt danego typu wyjdzie? wiem, że gdzieś było to napisane..
Plan obejmuje:
- EU06 - 2 lokomotywy (zapowiedziano: 1)
- EU07 (4E) - 8 lokomotyw (zapowiedziano: 3)
- EP07 (4E) - 2 lokomotywy (zapowiedziano: 2!)
- EP08 (102E) - 3 lokomotywy (zapowiedziano: 1)
- EU07 (303E) - 7 lokomotyw (zapowiedziano: 1)
- EP07 (303E) - 3 lokomotywy (zapowiedziano: 0)
- ET41 (203E) - 5 lokomotyw (zapowiedziano: 1)

A skąd pewność, że są numerowane od 1 ?
Ja mam 012 i nie jestem drugi czy trzeci. Kropka.
Nominalnie ma być po 500. Ale wychodzi nieco więcej - bo ew. reklamacje, bo sprzedaż ma perspektywy, bo Chińczykowi tak akurat zeszło..... Nie wiemy i się nie dowiemy. Ma to jakieś znaczenie?
ile szt danego typu wyjdzie?
Sporo - wierz mi. Mnie interesowały najbardziej "rodzynki" w postaci E292 i 102E, a tych ma być mało (chyba po 2?, a dla mnie .. połowa).
Ale to też jakie ma znaczenie - bo nie dogodzi się każdemu i będą tacy co będą sobie przerabiać z potrzeby serca lub potrzeby jako takiej (ja już w 187 zmiany wprowadzić zamierzam).
Cieszmy się, że jest surowiec. Oczywiście cieszą się modelarze, nie tylko kolekcjonerzy (którym zazwyczaj się nie dogodzi).

Engineer

Aktywny użytkownik
Reakcje
698 54 1

Świetny klimacik, bardzo mi się podoba... (y)

[DOUBLEPOST=1419295453,1419293709][/DOUBLEPOST]
Plan obejmuje:
- EU06 - 2 lokomotywy (zapowiedziano: 1)
- EU07 (4E) - 8 lokomotyw (zapowiedziano: 3)
- EP07 (4E) - 2 lokomotywy (zapowiedziano: 2!)
- EP08 (102E) - 3 lokomotywy (zapowiedziano: 1)
- EU07 (303E) - 7 lokomotyw (zapowiedziano: 1)
- EP07 (303E) - 3 lokomotywy (zapowiedziano: 0)
- ET41 (203E) - 5 lokomotyw (zapowiedziano: 1)

No właśnie, jakiś czas temu gdzieś widziałem, które to lokomotywy mają być...
hmmm.... tylko gdzie i co to było... (n)
Mateuszu, jęsli można to zapodaj proszę, może masz akurat to zestawienie, albo link...

Jesli dobrze pamiętam to miała tam być EU07-167 (to była by ta trzecia zapowiedziana, po 193 i 171), ale fotki nie kojarzę.
EU06-17 chyba też, albo 06-10(?)...
EP07 - mamy już w naszych domach piękną 187, a druga zapowiedziana to 198 IC . I na tym koniec jak słusznie podkreśliłeś...

Mam nadzieję, że będzie coś z zielonej klasyki z Gdyni i Katowic ...