Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
W Rybniku jest oferowana po 545zł, w innych sklepach po np. 560...
Wczoraj, tj. 13 listopad 2014 w Świecie Modeli Rybnik czytalismy "od jutra w sprzedaży". Dzisiaj (14 XI 2014) to samo - "od jutra w sprzedaży". O co chodzi? W Modelmanii znowu "produkt niedostępny". Nie dotarła jeszcze do sklepów?
W Rybniku jest oferowana po 545zł, w innych sklepach po np. 560...
Wczoraj, tj. 13 listopad 2014 w Świecie Modeli Rybnik czytalismy "od jutra w sprzedaży". Dzisiaj (14 XI 2014) to samo - "od jutra w sprzedaży". O co chodzi? W Modelmanii znowu "produkt niedostępny". Nie dotarła jeszcze do sklepów?
Przecież jeszcze do pracy nie przyszli. Nie każdy jest na nogach tak szybko jak my ;-)
Sklep otwierają o 10? Stacjonarny, to i stronę zmienią, pewnie jak kurier paczki dostarczy.
Chociaż podejrzewam że loki już są w sklepach od kilku dni ;-)
Dzisiaj byłem w Modelmanii i na wystawie w gablocie stała sobie spokojnie EP07-187. Obok umieszczona była karteczka z napisem " NIE NA SPRZEDAŻ ". Lokomotywa ładna, efekt psują nieszczęsne światła i niestety jedynie namalowane aluminiowe listwy ozdobne.
Szkoda że fotki nie strzeliłeś tej EP07-187... w modelmanii (na www) już piszą, że też dostępna....
Forumowicze zapewne zaczną sobie to na własną rękę modyfikować i usuwać te ścięte białka z oczu tejże siódemki. Na pewno bardzo poprawi to jej wygląd.
Muszę przyznać, ze elektronika fajnie zaprojektowana, ze specjalnym miejscem na głośnik o średnicy 23mm
Żeby zainstalować głośnik należy odkręcić płytkę oraz uchwyt mocujący i wsunąć głośnik w przygotowany dla niego otwór...
Dekoder można zastosować Plux22 albo Plux16, z tą różnicą, ze tym drugim nie będzie świateł manewrowych, ja włożyłem pełne Plux22
Wkrótce testy jazdy i oświetlenia
[DOUBLEPOST=1415974350,1415973576][/DOUBLEPOST]No to dalej...
Oświetlenie, na standardowych ustawieniach dekodera Zimo MX645P22:
F0 - trzy białe światła zgodnie z kierunkiem jazdy
F1 - czerwone z tyłu (stałe)
F2 - czerwone z przodu (stałe)
F3 - oświetlenie przedniej kabiny
F4 - oświetlenie tylnej kabiny
F5 - manewrowe z prawej strony
F6 - manewrowe z lewej strony
Jazda modelu po pierwszych próbach jest bardzo płynna na najmniejszych prędkościach (liczy podkłady) i na większych. Silnik cichy, praktycznie bezszelestny, mogę powiedzieć, że wg mnie jeździ lepiej niz Gagar Roco.
Pewnie na moduł dźwiękowy SUSI, bo na płytce jest gniazdo podłączenia takiego, a Piko lubi je stosować. Ja mam zamiar tam włożyć kondesatory podtrzymujące napięcie, miejsca jest sporo, to lokomotywa będzie jeździć pięknie.
Odebrałem ją jakąś godzinę temu muszę powiedzieć, że bardzo mi się podoba Jest cicha, potrafi bardzo wolno jeździć i nie szarpie ... (analog) ... jakoś wykonania jak na moje potrzeby jest super Gratulacje dla Piko i SK-Model za świetny model naszej klasycznej lokomotywy