• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny PIKO - modele lokomotyw serii EU06/EU07/EP07/EP08

jafrap

Znany użytkownik
Reakcje
9 0 0
No to chyba oczywiste... Skoro można bedzie kupić ten model w sklepach za 550zł to jak nazwać tego co kupi na allegro za 700zł? :podstepny:
W Rybniku jest oferowana po 545zł, w innych sklepach po np. 560...

Wczoraj, tj. 13 listopad 2014 w Świecie Modeli Rybnik czytalismy "od jutra w sprzedaży". Dzisiaj (14 XI 2014) to samo - "od jutra w sprzedaży". O co chodzi? W Modelmanii znowu "produkt niedostępny". Nie dotarła jeszcze do sklepów?

Ostatnio edytowane:

Zaqu

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
11 1 0
W Rybniku jest oferowana po 545zł, w innych sklepach po np. 560...

Wczoraj, tj. 13 listopad 2014 w Świecie Modeli Rybnik czytalismy "od jutra w sprzedaży". Dzisiaj (14 XI 2014) to samo - "od jutra w sprzedaży". O co chodzi? W Modelmanii znowu "produkt niedostępny". Nie dotarła jeszcze do sklepów?
Przecież jeszcze do pracy nie przyszli. Nie każdy jest na nogach tak szybko jak my ;-)
Sklep otwierają o 10? Stacjonarny, to i stronę zmienią, pewnie jak kurier paczki dostarczy.
Chociaż podejrzewam że loki już są w sklepach od kilku dni ;-)

tokarz76

Aktywny użytkownik
Reakcje
313 1 5
Dzisiaj byłem w Modelmanii i na wystawie w gablocie stała sobie spokojnie EP07-187. Obok umieszczona była karteczka z napisem " NIE NA SPRZEDAŻ ". Lokomotywa ładna, efekt psują nieszczęsne światła i niestety jedynie namalowane aluminiowe listwy ozdobne.

jafrap

Znany użytkownik
Reakcje
9 0 0
Lokomotywa ładna, efekt psują nieszczęsne światła i niestety jedynie namalowane aluminiowe listwy ozdobne.
Szkoda że fotki nie strzeliłeś tej EP07-187... w modelmanii (na www) już piszą, że też dostępna....
Forumowicze zapewne zaczną sobie to na własną rękę modyfikować i usuwać te ścięte białka z oczu tejże siódemki. Na pewno bardzo poprawi to jej wygląd.

Ostatnio edytowane:

karol_mar

Znany użytkownik
Reakcje
69 1 0
Ja Cargo już mam w domu...

IMG_8978.JPG

Muszę przyznać, ze elektronika fajnie zaprojektowana, ze specjalnym miejscem na głośnik o średnicy 23mm

IMG_8979.JPG IMG_8983.JPG

Żeby zainstalować głośnik należy odkręcić płytkę oraz uchwyt mocujący i wsunąć głośnik w przygotowany dla niego otwór...

IMG_8985.JPG

Dekoder można zastosować Plux22 albo Plux16, z tą różnicą, ze tym drugim nie będzie świateł manewrowych, ja włożyłem pełne Plux22

IMG_8987.JPG

Wkrótce testy jazdy i oświetlenia :)
[DOUBLEPOST=1415974350,1415973576][/DOUBLEPOST]No to dalej...

Oświetlenie, na standardowych ustawieniach dekodera Zimo MX645P22:

F0 - trzy białe światła zgodnie z kierunkiem jazdy
F1 - czerwone z tyłu (stałe)
F2 - czerwone z przodu (stałe)
F3 - oświetlenie przedniej kabiny
F4 - oświetlenie tylnej kabiny
F5 - manewrowe z prawej strony
F6 - manewrowe z lewej strony

Jazda modelu po pierwszych próbach jest bardzo płynna na najmniejszych prędkościach (liczy podkłady) i na większych. Silnik cichy, praktycznie bezszelestny, mogę powiedzieć, że wg mnie jeździ lepiej niz Gagar Roco.

karol_mar

Znany użytkownik
Reakcje
69 1 0
Pewnie na moduł dźwiękowy SUSI, bo na płytce jest gniazdo podłączenia takiego, a Piko lubi je stosować. Ja mam zamiar tam włożyć kondesatory podtrzymujące napięcie, miejsca jest sporo, to lokomotywa będzie jeździć pięknie.

schumix1982

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Odebrałem ją jakąś godzinę temu muszę powiedzieć, że bardzo mi się podoba :) Jest cicha, potrafi bardzo wolno jeździć i nie szarpie ... (analog) ... jakoś wykonania jak na moje potrzeby jest super :) Gratulacje dla Piko i SK-Model za świetny model naszej klasycznej lokomotywy :)