• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny PIKO - modele lokomotyw serii EU06/EU07/EP07/EP08

jafrap

Znany użytkownik
Reakcje
9 0 0
Ha ha ha... dobre. Tym bardziej, że jutro ma być w sklepach po 550, a gdzieniegrzie nawet taniej... a co niektóre cwaniaki już na alledrogo po 700 handlują licząc na łosi.....
[DOUBLEPOST=1415905810][/DOUBLEPOST]
PS. Teraz pozostaje czekać na dokładniejszą sesję i ... "pojechać" z błędami czy innymi "drobnostkami" (jak trąbki czy światła jeśli ich nie poprawili...).
...to jeszcze jest jedyna rzecz jaka mnie ciekawi - czy poprawili te trąbki (w SM/SP42 jakoś lepiej potrafili zrobić, to czemu teraz mieli by zrobić gorzej?) i te jajcarskie światła ze ściętymi białkami...

Ostatnio edytowane:
Reakcje
45 2 5
To ja ubiegnę i powiem że te wagony Roco są uważane przez niektórych za cargo-podobne (pewnie słusznie) więc i kolor może być fikcyjny :) Dlatego też i promocja - 24.00 PLN taniej...

KoVaL

Znany użytkownik
Reakcje
2.912 57 5
To jest fotomontaż ,jutro możesz kogoś poprosić kto kupi EU07 i ma talboty żeby zrobił podobne zdjęcie i będzie wiadomo wszystko.....
Widziałem oba zestawy na własne oczy ,ale osobno i poprawności kolorów nie jestem wstanie określić.

jafrap

Znany użytkownik
Reakcje
9 0 0

czacza

Aktywny użytkownik
Reakcje
174 10 4
Chyba ffox będzie mógł zrobic takie porównanie. Swoją drogą jestem ciekaw, kto wrzuci pierwsze zdjęcia oraz pierwszy film z jazdy. Ja poproszę film z jazdy ze solidnym składem, zobaczymy, jaką siódemka ma siłę uciągu.

DarekW

Znany użytkownik
Reakcje
1.516 18 0
Ja tego wyrobu Piko nie kupię, spokojnie poczekam na komentarze użytkowników na temat pracy jej napędu. Za to EU07 od SM kupię bez zastanowienia, ponieważ miałem możliwość jej sprawdzenia w Piotrkowie i Poznaniu.

MeteorKKR

Znany użytkownik
FREMO Polska
KKMK
Reakcje
217 8 0
Ja nie twierdzę w żadnym wypadku, że model Piko jest lepszy od modelu SM i sam czekam z zakupem EU07 od SM. Stwierdziłem tylko, że pojawienie się modelu Piko jako pierwszego na rynku spowoduje zapewne "stratę" sporej zapewne ilosci klientów firmie SM a dlaczego to chyba nie trzeba tłumaczyć.
Maverick - ja Cię dokładnie tak zrozumiałem za pierwszym razem (chyba się nie dało inaczej, chociaż... już różne cuda tu bywały :D), jak to wyjaśniłeś tutaj, aczkolwiek... z tą stratą mam jednak inne zdanie i nie uważam aby była ona aż tak wielka z powodów które przytoczyłem wcześniej ;)

Ostatnio edytowane: