• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

PIKO - modele lokomotyw serii ET41

Darkman

Aktywny użytkownik
Reakcje
8 1 0
Dziwna ta cena w Lippe, ale jest na tyle ciekawa, że zaczynam się zastanawiać nad tym PIKOlcem.
Nie jest to do końca pozytywna informacja dla polskich sklepów.

Z płatności widzę PayPal, a czy płacąc kartą bank dolicza prowizje?

Reakcje
9 1 0
W Modellbahnshop-Lippe można płacić PayPalem. PayPal teoretycznie nie pobiera prowizji za przesłanie pieniędzy - ta ukryta jest w kursie Eur/Pln. Sprawdzałem dzisiaj, za przesłanie 191,39 Eur, PayPal przeliczył 857,30 zł (1 Eur=4,479 zł).
Na razie w Lippe można robić zamówienie wstępne - bez przesyłania pieniędzy. Jak lokomotywa bedzie dostępna powiadamiają mailem i w ciągu 5 dni należy dokonać zapłaty. Jeśli się tego nie zrobi zamówienie zostaje anulowane.

karol_mar

Znany użytkownik
Reakcje
69 1 0
W PayPalu można sobie przełączyć na obciążanie karty w EUR, a wtedy przeliczenie robi bank, w którym masz kartę, wychodzi taniej niż po kursie PayPala.

martinezo

Znany użytkownik
Reakcje
3 0 0
Moim skromnym zdaniem...
SK/PIKO robi błąd - puszczając zaraz po 07'ce (z przerywnikiem 07'em "na zielono" w IVepo) 41'ke w tym samym malunku (piąta łopoka).
Winni to rozdzielić - wtedy bym też łyknął dwie 41'ki ;) z żółtym ryjkiem... ale "nie" zaraz "po".
Tym bardziej, że ja V i od wielkiego dzwona/dzwonka - kupie cokolwiek z V lub VI....
Są 41'ki w cargo'landzie lub inszym malunku (V lub VI) ? I to mogli strzelić - Cargo było pierwsze. Byłby "odstęp - oddech" dla epokowiczów.
Ja na ten przykład łykam III i IV -> V'ą od Wielgiego Dzwona - i to tylko z żółtym pyskiem...

Ostatnio edytowane:
P

ps

Gość
Wszystko byłoby dobrze - bo to owe "zaraz po" wynika z opóźnień po stronie PIKO. A wzięli sobie za cel nadrobić opóźnienia - bo przecież są inne projekty do ... zmaterializowania :)
No mnie też nie cieszy takie spiętrzenie.

jafrap

Znany użytkownik
Reakcje
9 0 0
Wszystko byłoby dobrze - bo to owe "zaraz po" wynika z opóźnień po stronie PIKO. A wzięli sobie za cel nadrobić opóźnienia - bo przecież są inne projekty do ... zmaterializowania :)
No mnie też nie cieszy takie spiętrzenie.
Może i tak, ale ja bym się nie stresował. Do dziś na allegro walają się od czasu do czasu SP42-064... i różne inne. Ich cena też już tak nie szaleje.
[DOUBLEPOST=1421614229][/DOUBLEPOST]
Jak kogoś interesuje napęd do drugiego członu, to warto tu zalicytować:
http://allegro.pl/h0-naped-elektroniczny-eu-07-nowy-i5004514921.html
Biedna EU07. Ktoś jej zrobił sekcję. Zapewne trafiła do gabloty lub na stacjonarną dioramę, a bebechy na allegro.

Gethvar

Znany użytkownik
Reakcje
229 4 0
Jak kogoś interesuje napęd do drugiego członu, to warto tu zalicytować:
http://allegro.pl/h0-naped-elektroniczny-eu-07-nowy-i5004514921.html
Jeszcze trzeba było by do tego wózki wymienić/zaopatrzyć w bebechy
Biedna EU07. Ktoś jej zrobił sekcję. Zapewne trafiła do gabloty lub na stacjonarną dioramę, a bebechy na allegro.
Albo ktoś postanowił wymienić elektronikę i silnik na lepsze, zauważ że sekcje oświetlenia również są wymontowane, a wały przy silniku o innych wymiarach również nie będą zbyt dobrze pasowały... więc nie ma co współczuć biednej siódemce, ktoś jej pewnie właśnie wykupił pakiet siłowni na dekadę ;)