• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

PIKO - modele lokomotyw serii ET41

escobar

Znany użytkownik
Reakcje
219 7 0
Pytanie czy ta darmowa wysyłka dotyczy wysyłek za granicę.
skopiowane ze strony: http://www.modellbahnshop-lippe.com

Deliveries within Germany, Austria and the Netherlands:
We ship your items free of charge, preferably with DHL, so you the goods can also be delivered on a Saturday.
The shipping in the Netherlands is done with UPS.
They are sent by insured shipping.

Deliveries to other countries within the EU:
The prices at the time of ordering. Prices are inclusive of VAT, delivery within Germany, Austria and the Netherlands free of charge.

Orders within EU € 6.90, for order value over 100 € free of charge. It apply the following exceptions: *

* Offer not valid for spareparts, resellers and not for shipments in the following regions:
Azores, Madeira, Canary Islands, Cyprus, French Guiana, Guadeloupe, Martinique, Mayotte, Réunion, Saint-Martin, Ceuta and Melilla, Gibraltar

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.085 115 11
Ciekawe, że są tam także "stonki" w sprzedaży, choć zawsze myślałem, że te produkty są/były wypuszczane wyłącznie na rynek polski.

Ostatnio edytowane:

WITKOIM

Znany użytkownik
Reakcje
27 0 0
Dzisiaj i ja odwiedziłem Lokomodel. Pierwsze moje spostrzeżenia to:
- na drzwiach wejściowych wisi kartka: " Glonojadom wstęp wzbroniony!!!"
- na szybie witryny przed ET41 wisi naklejka: " prosimy o nie lizanie szyby, to nie lizaki !!! "

To chyba po wizycie wczorajszej Piotrka Irokeza :p te kartki wywiesili, bo mówi obsługa sklepu, że nie nadążają myć szyb od witryny :gwizd:

Taki żarcik oczywiście :)

a ET41 stoi sobie spokojnie i dumna, że każdy ją oglądać chce, chcę i ja
cacuszko

czacza

Aktywny użytkownik
Reakcje
174 10 4
Zdecydowanie warto węglarki naładować ładunkiem. Gdy testowałem siłę uciągu EU07, w węglarkach był ładunek który jest dociążony ołowiem, ponadto mam platformę ze zwojami ołowiu, wtedy można ocenić, jakie są możliwości lokomotywy, jazda z tarą, to pół sukcesu. Im cięższy skład, tym lepiej!

hobbystah0

Znany użytkownik
Reakcje
572 22 1
Mam pewną wątpliwość co do sprzęgu elektrycznego w ET41. Jest on bardzo podobny do tego z ICE3 Piko, m.in. ze względu na rozłączanie poprzez pociągnięcie obu członów. Otóż posiadam ICE3 od Piko i muszę stwierdzić, że połączenie to nie jest zbyt dobre. Często zdarzało mi się, że podczas jazdy sprzęg samoczynnie się rozłączał powodując zatrzymanie się modelu. Mam więc wątpliwości co do działania sprzęgu podczas jazdy członem napędzającym do przodu, z kilkudziesięcioma wagonami na haku.

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.613 47 0
Wczoraj chciałem rozłączyć te dwa człony i wierz mi musiałem nieco siły w to włożyć, tak więc nie chce mi się wierzyć że podczas jazdy wagony ciągniete to spowodują.

czacza

Aktywny użytkownik
Reakcje
174 10 4
A czy ktos moze sprecyzować premierę modelu.Dostałem dzisiaj wiadomość z jednego sklepu modelarskiego z Krakowa ze model w sprzedaży od 11.02.2015
To pewnie Pan z makieta.pl żyje taki terminem, nie sądzę,aby tak szybko go udostępnili, zwłaszcza,ze pod koniec stycznia ma wyjść trapez PIKO. Po 20 stycznia siódemki SM będą już w Polsce, pod koniec stycznia 07 Cargo będzie już można nabyć! :) Zatem popieram słowa kolegi, ciężkie czasy idą dla portfela!