• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

PIKO - modele lokomotyw serii ET41

P

ps

Gość
Po 20 stycznia siódemki SM będą już w Polsce, pod koniec stycznia 07 Cargo będzie już można nabyć!
Ty tak jako rzecznik to już "odstawiasz" to od iluś tam tygodni... To się robi nudne....
"A świstak siedzi..."
[DOUBLEPOST=1421167185,1421166770][/DOUBLEPOST]
Knajpę BWE zrobili pasującą do wagonów BWE od ACME
A nie taki był powód. Mieli lokomotywę.
I to im wystarczyło. :)

Zaqu

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
11 1 0
Ty tak jako rzecznik to już "odstawiasz" to od iluś tam tygodni... To się robi nudne....
"A świstak siedzi..."
[DOUBLEPOST=1421167185,1421166770][/DOUBLEPOST]
A nie taki był powód. Mieli lokomotywę.
I to im wystarczyło. :)
Roco jakoś sie ostatnio obraziło i poprzez swoich przedstawicieli twierdzi ze nie będzie robić wagonow pod lokomotywy konkurencji. (I odwrotnie chyba tez). Dlatego nie ma wznowienia falsów. (Ale chyba zapomnieli ze sami maja Eu43 cargo wydać)

szymon3000

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Wygląda świetnie. Ciekawe jak by dał radę, gdyby nie na pusto - i do tych 40 węglarek nasypał czegoś :)
[DOUBLEPOST=1421189143][/DOUBLEPOST]
Mam pewną wątpliwość co do sprzęgu elektrycznego w ET41. Jest on bardzo podobny do tego z ICE3 Piko, m.in. ze względu na rozłączanie poprzez pociągnięcie obu członów. Otóż posiadam ICE3 od Piko i muszę stwierdzić, że połączenie to nie jest zbyt dobre. Często zdarzało mi się, że podczas jazdy sprzęg samoczynnie się rozłączał powodując zatrzymanie się modelu. Mam więc wątpliwości co do działania sprzęgu podczas jazdy członem napędzającym do przodu, z kilkudziesięcioma wagonami na haku.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.908 527 30
Cytowany wyżej mój wpis o 5-polowym silniku był oparty o informację ze strony Piko, a nie sklepu, ale również tam mogą być błędy.

Jarek

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Roco miało w opisie do wszystkich ST44 czerwone światła, sklepy to powieliły, niestety informacja okazała się nieprawdziwa, chciałbym żeby w tym przypadku okazało się inaczej :).
Dla całkowitej jasności - ciekawi mnie jaki będzie silnik w ET41 i tylko mogę podziękować Koledze za wyszukanie informacji na stronie producenta - ja z niemieckim jestem na poziomie "proszę, dziękuję" ;)