• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

PIKO - modele lokomotyw serii ET41

martinezo

Znany użytkownik
Reakcje
3 0 0
Czy znamy plany SK w temacie kolejnych modeli ET41 ?
Będą czy... nie.
Szczerze - w tym malunku jakoś mi "nie wchodzi".
(Wczoraj ponownie się utwierdziłem, że nie powinienem wychodzić powyżej IVe - EU07... ;) )

martinezo

Znany użytkownik
Reakcje
3 0 0
... ,że gdzie ?
W przeciągu trzech miesięcy wystrzeliły trzy SK/PIKO'wskie zerosiódemki w dwóch budach i trzech malowaniach.
Nie ma ich na stronie PIKO...
Natomiast ET41 - w jednym malunku - jest na stronie PIKO.
Fakt braku 07'ek i obecność 41'i jest dla mnie zastanawiająca.
Być może panikuję :niepewny:

Pomijając moje... niepokoje, wygląda na to, że w 2015 będzie jedna 41'ka.

OP
OP
ffox

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.797 15 0
Plan SK Model na rok 2015 nie został jeszcze opublikowany, więc nie wiadomo co pojawi się w drugiej połowie roku.

jafrap

Znany użytkownik
Reakcje
9 0 0
Tym bardziej, że modeli EU07/EP07/EP08 ma być w sumie 23 sztuki, a ET41 tylko 5. Więc myślę, że częstotliwość pojawiania się jamników będzie niższa, niż tych jednobryłowych dwukabinowców.

P

ps

Gość
W przeciągu trzech miesięcy wystrzeliły trzy SK/PIKO'wskie zerosiódemki w dwóch budach i trzech malowaniach.
Nie ma ich na stronie PIKO...
Nie było, nie ma i .... nie będzie. Nie tych, które finansuje SK-Model. Ale kiedyś mogą się pojawić - ale inne (np. numery inwentarzowe). To już od PIKO zależy.
Z jamnikiem jest inaczej i Koledzy już tutaj słuszne "przypuszczenia" zapodali.
A pisząc że "było" miałem na myśli to forum - bo polityka informowania ze strony SK-Model jest taka a nie inna i nic nie poradzimy. Ale targi się kończą i ulotka powinna się zaraz pokazać...

OP
OP
ffox

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.797 15 0
Ja nie rozumiem tylko dlaczego w Lippe cena za ET41 wynosi ~807 zł (191,39 eur), a w Polsce... 950 zł :mad: