• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

PIKO - modele lokomotyw serii ET41

ministerek

Aktywny użytkownik
Reakcje
275 10 2
@ffox, a jak się zalogujesz, to jakie masz ceny Roco/ Fleischmann? Bo ja około 10% niższe. VAT w Niemczech jest niższy o kilka procent, marżę też mają większą ze względu na ilość sprzedawanych modeli. A SK przekazał (zepchnął) odpowiedzialność za sprzedaż ET41 na PIKO bojąc się ewentualnych strat, których moim zdaniem chyba nie będzie.

qwertas

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.685 52 2
Trzeba jeszcze uwzglednic fakt ze cena w Lippe moze byc bledna...

I nadmienie, ze od pewnego juz czasu wlascicielem istotnej czesci udzialow w sklepie w Lippe jest nie kto inny a Modelleisenban Gmbh (wlasciciel marek Roco i Fleischmann).

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.071 115 11
Ja kupie w Lippe , chodz wolalbym w Polsce, ale jak na na razie wrazenia z komuniakcji z klientem, ktory chce wydac dosyc pokazne sumy to dla mnie za duzy wysilek (patrz ugananianie sie, pisanie mejli, dzwonienie, upominanie o towar, zwrot czy wysylke). Po prostu nie mam na to czasu. A w Lippe, i jak trzeba bylo towar wymienic badz poprosic o zwrot pieniedzy, to nigdy nie mialem problemu.