Mnie najbardziej interesuje wygląd świateł.
W Oławie na wystawie makiet, światła wyglądały obiecująco. Ciekawe jak po całkowitym montażu.
W Poznaniu na Katarzynkach w ZSK jeszcze raz przyglądałem się prototypowi i niestety reflektory na pierwszym czole były poprawne, natomiast na drugim już nie do końca. Problem opisałem
TUTAJ, a także post Kolegi
@rprail TUTAJ Chodzi nie tylko o średnicę, ale o położenie czerwonego światła, które jest za nisko i które powinno być wyrównane do poziomej linii przechodzącej przez punkt styczny z okręgiem wyznaczonym przez biały reflektor (czerwona linia poniżej). To nie jest taki drobiazg jak wielu może się to wydawać, w modelu było to widoczne bez wpatrywania się.
Tak czy inaczej, oba czoła różniły się położeniem wysokościowym czerwonego światła i to może być zły prognostyk do losowych przypadków - oby jednak nie.
Reflektory wyrównane do poziomej linii w oryginale, natomiast w modelu jest wyraźny odstęp:
Podobnie i tutaj, reflektory wyrównane do poziomej linii w oryginale, natomiast odstęp widoczny jest tylko od dolnej linii:
Niesety model z obrazka PIKO powyżej potwierdza wątpliwości co do właściwego położenia czerwonego światła (jest za nisko):