• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny PIKO - modele lokomotyw serii EP09

hobbystah0

Znany użytkownik
Reakcje
551 21 1
Po przeczytaniu poprzedniej strony mam taką radę, zamiast EP09 proponuję wszystkim suwmiarko-linio-narzekaczom kupić kowadło i spuścić sobie na głowę, bo na leczenie takich odchyłów jest już za późno. Ludzie, macie piękne lokomotywy od dwóch producentów.

Krystian

Znany użytkownik
Reakcje
489 2 4
Piękny model się zapowiada , i myślę że i w oryginalnej lokomotywie jest wiele mankamentów . Czekam z niecierpliwością na model wielu marudzi i wybrzydza a i tak puszczą loka na liniach bez trakcji elektrycznej, a to dopiero psuje efekt najpiękniejszego modelu jaki by nie wyszedł.

melonowy

Znany użytkownik
Reakcje
1.422 27 1
Tak tylko to tu zostawię...
Tak tylko zaznaczę, że lokomotywa jest odwzorowana na stan po 2012-12-27 i oryginał wyglądałał wówczas tak:

EP09-45 STAN  2012-12-27.jpg
kryminał! prawdziwa nie ma sprzęgu oczkowego! (y)
NO !!! Zezłomować trzeba, bo niezgodna z modelem.;)
Jedyne co, to reflektory nie zachwycają. Przynajmniej na zdjęciu. Może w odbiorze na makiecie będzie ciut lepiej.
Ale co ja właściwie się rozpisuję. Przecież nie ma komina, ani tendra, więc i tak jej nie kupię.:p

Ostatnio edytowane:

rprail

Znany użytkownik
Reakcje
1.114 55 1
Ogólnie jest spoko. Po operacji tych świńskich oczek będzie dobrze. Szkoda, że PIKO startuje z dwoma krakowskimi maszynami, zamiast wypuścić Kraków i Warszawę.

melonowy

Znany użytkownik
Reakcje
1.422 27 1
No pewnie, nawet bardzo spoko. Ale trzeba wspomnieć, że za podobną cenę mamy do wyboru innego producenta.
Też spoko, nawet bardziej, bardzo spoko!
Można wybierać, przebierać. Co komu pasuje i co komu się podoba.
A za niedługo, na co czekam, różne polskie czajniki się pojawią.
Co za czasy nastały.
Po operacji tych świńskich oczek będzie dobrze.
Już za chwilę pewnie będą takie cudeńka do nabycia...

Ostatnio edytowane:

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.474 443 99

Rozjazd

Znany użytkownik
Reakcje
2.132 150 7
Takie jak trzeba. W modelu przeskalowane są jedynie te w oryginale mało widoczne druciki (jak mniemam zabezpieczenia przed czymś, co mogło by wpaść tam). Szukacie dziury w całym.
Zbliż sobie to zdjęcie i się przypatrz. Widać, że "coś" tam widać: https://ilostan.forumkolejowe.pl/foto/31236.jpg
Mam wrażenie że niektórzy mają hobby pt: znajdź problemy.
A Ty musisz te swoje docinki, bo byś nie wytrzymał. Porównywanie modelu z oryginałem nazywasz "szukaniem dziury w całym"? To chore. Tak trudno po prostu normalnie odpowiedzieć na pytania? Przecież to naturalne, że ludzie pytają, bo nowy, piękny model. A Tobie i niektórym Tobie podobnym to nie pasi. To po co jest forum?
Doceniam Twoją merytoryczną odpowiedź bo rozwiała moje wątpliwości, na zdjęciu Kolegi Melonowego nie widać tych drucików - przypatrz się, stąd moje pytanie.

Ostatnio edytowane:
Reakcje
91 13 3
Po co te dyskusje? To są tylko zdjęcia, a Piko pokazywało zdjecia modelu i samego modelu w różnych fazach produkcji i wcale nie znaczy że to zdjecia gotowej EP09. Oceniajcie model po realnych zdjęciach, których przecież nikt nie ma.

Bigi45

Nowy użytkownik
Reakcje
12 0 0
Jeśli mamy się bawić w zabawę pod tytułem znajdź różnicę, to ja widzę też różnicę w konstrukcji podestów. Piko ma podpórki wystające z budy na które jest położona płaska kratownica. W rzeczywistości ta kratownica nie jest płaska i zasłania czoła podpórek. W oryginale podpórki są prawie niewidoczne natomiast w modelu Piko są widoczne w całości.

Ostatnio edytowane: