• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Pekaes i schyłek zeszłego wieku.

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.567 1 0
"A teraz prędko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu" tym cytatem Króla Juliana można podsumować ten pomysł. Po pierwsze jest to pomyłka, bo miał być Fruehauf pod Renanult TR305 a jak zacząłem piłować to wyszedł Lamberet. No to wygrzebałem iveco, bo znalazł się pretekst by zmienić fabryczny zbiornik na większy. Ogarnął go Sławek13 jaki i pomysł by do naczepy wrzucić średnie kółka z gabarytów... Zrobilem z nich blixźniaki. Buda nie trzyma proporcji. Nie ma tej lekkości co oryginał. Ale co tam. Przygoda była.
Taki przerywnik w pracy nad klanem volvo.
Pozdro.
20230413_190458.jpg
20230413_190245.jpg
20230413_192206.jpg
20230413_190353.jpg
20230413_194929.jpg

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.567 1 0
Ale Ty Maciek przynudzasz, wrzuć tu jakiegoś starego pożółkniętego permota albo wikinga, a nie tylko ten pekaes i pekaes:ROFL::ROFL::ROFL:

Pięknie jak zwykle(y)(y)(y)
Też już na nie patrzeć nie mogę;))) Będą permoty, Igry I sdv. Mam takie czeskie pudełko na które patrzę ze smakiem.... niemniej. Żółtki są na takim etapie zaawansowania, ze nie chcę przerywać tego, co już rozgrzebane. Na ten przykład. Idą już rejestracje do F12-stek III generacji. Są już też do nich prawidłowe kominy z AWM. Z Nieimiec przyszło info o druku scanspeda. Kolega z Lublina szuka odpowiednich naczep. Sławek dłubię przy zabudowach niespodziankach. Inne od niego - te do Actrosa w tandemie są już w podkładzie i schną...

Pekaesy jak się patrzy, ładnie koła podeszły.
Tak, Miałeś dobry pomysł

OP
OP
Kot Prezesa

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.567 1 0
Dzień dobry się z Wami
Dziwna jest historia tego modelu, zakupionego jako modelarski złom ale nie będę przynudzał.
Do brzegu zatem.
Przed Wami Mercedes Benz 207 D jako auto serwisowe z oddziału Słubice.
Auto istniało. Jestem w posiadaniu jednego zdjęcia zrobionego z dużej odległości oraz dwóch fejsbukowych komentarzy, które fakt istnienia potwierdzają. Zatem odwzorowanie jakie jest - takie jest. W dodatku na szybko. Przed powrotem Koleżanki Małżonki z podróży służbowej.
Acha, Cuś tam na boku tej kaczki nabazgrali ale nie wiem co - nie chce zmyślać.
Zmyśliłem rejestracje. Wystarczy igrania z kodeksem modelarskiej prawilności.
@Brodagaz zauważył że deska rozdzielcza ma być na czarno- więc już jest. Dzięki Marcinie za czujność a do tematu gołych bab za szybą wrócimy.

Dziękuję za uwagę. Udanej niedzieli
20230416_092321.jpg
20230416_092123.jpg
20230416_091946.jpg
20230416_091603.jpg
20230416_094505.jpg

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Samochody ciężarowe 32
Samochody ciężarowe 19