Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Jeszcze jakby kogoś nurtowało jak zrobiłem te pręgi na dachach to użyłem takich klusek z masy mocującej (np blutack, pattafix), używanej w modelarstwie pancernym do maskowania kamuflaży o łagodnych przejściach kolorów.
Odkleiłem je po wstępnym malowaniu.
Jeszcze jakby kogoś nurtowało jak zrobiłem te pręgi na dachach to użyłem takich klusek z masy mocującej (np blutack, pattafix), używanej w modelarstwie pancernym do maskowania kamuflaży o łagodnych przejściach kolorów. Zobacz załącznik 118113
Odkleiłem je po wstępnym malowaniu.
Zawsze maluję aerografem, głównie lifecolorami, z całego końcowego efektu aerograf to 90%efektu, wcześniej to specyfikami AK maluję jakieś smugi, nadżarcia od rdzy, wash (choć to z farby olejnej w tubie bo taniej), ale te wszystkie naloty to tylko aerografem.
Renesans Damar MAT, ale ostatnio wpadł mi w ręce idea spray, w wersji wysoki połysk. Pozytywnie mnie zaskoczył, mam nadzieję że mat od nich nie będzie tak bielił.
Polecam Ci Testorsa, nie mam aerografu i maluję zwykłym pistolecikiem za 30zł. To co używasz, to nie przypadkiem preparat do utrwalania rysunku pastelem?