• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Patynowanie wagonów

Stroju

Znany użytkownik
Reakcje
448 2 0
Jeszcze jakby kogoś nurtowało jak zrobiłem te pręgi na dachach to użyłem takich klusek z masy mocującej (np blutack, pattafix), używanej w modelarstwie pancernym do maskowania kamuflaży o łagodnych przejściach kolorów.
100_4238-001.JPG
Odkleiłem je po wstępnym malowaniu.

Stroju

Znany użytkownik
Reakcje
448 2 0
Fajnie, że zdradzasz warsztat!!! Bo takie pręgi też występują w rzeczywistości. Malowałeś brudy aero, czy specyfiki AK?
Zawsze maluję aerografem, głównie lifecolorami, z całego końcowego efektu aerograf to 90%efektu, wcześniej to specyfikami AK maluję jakieś smugi, nadżarcia od rdzy, wash (choć to z farby olejnej w tubie bo taniej), ale te wszystkie naloty to tylko aerografem.

M

Melchior

Gość
Eaos PKP na podstawie modelu Roco. Generalnie tylko tyle jestem w stanie wyciągnąć ze starego Olympa ;)

P1010008.JPG

Widok ogólny, w miejsce odlanych barierek, nowe z mosiężnego drutu 0.3mm.
P1010010.JPG

Gdzieś tam można dostrzec odluźniacz hamulca ;)
P1010013.JPG

Klasyczny problem matowego lakieru, biały nalot. Generalnie tu jeszcze ujdzie, wygląda na wypłowiałą powierzchnię.

M

Melchior

Gość
Renesans Damar MAT, ale ostatnio wpadł mi w ręce idea spray, w wersji wysoki połysk. Pozytywnie mnie zaskoczył, mam nadzieję że mat od nich nie będzie tak bielił.

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
906 79 5
Polecam Ci Testorsa, nie mam aerografu i maluję zwykłym pistolecikiem za 30zł. To co używasz, to nie przypadkiem preparat do utrwalania rysunku pastelem?

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.456 47 0
Dziś trochę zabawy z wapniarką.Zastanawiam się czy nie zetrzeć części białego brudu.W każdym razie pozostało zmatowić całość.

SAM_1492.jpg SAM_1493.jpg SAM_1494.jpg