• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Parowozowy hyde park (ale tylko nasze koleje i bez czasów współczesnych)

Prezes TS

Expert
Ekspert
Reakcje
1.065 25 2
Pięć innych ujęć tego parowozu jest w książce "Vapeur Rouge - Dampf im Osten"
A dziękuję za ten namiar, ja jakoś nie zajrzałem od razu do tej książki, w której są przepiękne motywy kolejowe, jak zresztą wszystkie autorstwa Marca. Niestety tragicznie skończył swe życie, słyszałem o motywach i szczegółach tego zdarzenia, ale teraz nie czas i miejsce to opisywać. Teraz Trotekee wyprzedaje pojedynczo jego negatywy, też słyszałem o detelach tej akcji, ale znowu nie czas i miejsce, więc ta kolekcja ulega rozdrobnieniu i popada w niepamięć.

Jarząbku, ja jakoś naliczyłem tylko trzy zdjęcia z tym konkretnie parowozem OKz32-1 :(

Reakcje
3 0 0
Witam ,koledzy mam pytanie ,co to za urządzenie przymocowane po obu zewnętrznych stronach toru / na pierwszym planie zdjęcia /może ma to związek z SHP .Przejrzałem kilka książek,czasopism i nie znalazłem odpowiedzi .

Reakcje
3 0 0
Dziękuję za odpowiedz,tylko zastanawiam się czy jest on na torze przy parowozowni i służy /nie chcę palnąć/do sprawdzenia działania SHP,tor raczej nie wygląda na szlakowy ,sądząc po jego wyglądzie .

Jarząbek

Znany użytkownik
Reakcje
1.591 74 0
Natomiast z lewej strony widać najprawdopodobniej par. serii Ty4 z tendrem 2'2'T32 stosowanym w parowozach serii 01, 03, 41, 43 i 44 w początkowym okresie produkcji.
Słabo widzę ale wózeczki pod nim nie są oryginalne.
Tender.jpg