Już raz o to pytałem, ale jak dotąd nie dostałem odpowiedzi, więc się przypomnę. Szukam zdjęć Ty2-405 z prawej strony. Na Flickr i na stronie G. Christensena jest parę zdjęć, ale wszystkie zrobione z lewej strony, a ja chciałbym wiedzieć, jak wyglądała prawa strona tego konkretnego parowozu. Drugie pytanie też dotyczy tego parowozu: jaki był numer tendra? Na niektórych zdjęciach w sieci widać tabliczkę z numerem, ale sam numer jest nieczytelny.
Podobne pytanie dotyczy parowozu Pm2-8, którego model pokazałem w innym wątku. Do ostatecznego wykończenia brakuje mi m.in. tabliczki z numerem tendra, ale niestety, nie wiem, jaki on był. Może ktoś ma jakieś informacje na ten temat? Na nielicznych zdjęciach, na których tender ma tabliczkę z numerem, jest on nieczytelny - dotyczy to też mojego zdjęcia, jakie zrobiłem w Pile w 1977 roku, a nie przyszło mi wtedy, żeby numer zapisać.
Podobne pytanie dotyczy parowozu Pm2-8, którego model pokazałem w innym wątku. Do ostatecznego wykończenia brakuje mi m.in. tabliczki z numerem tendra, ale niestety, nie wiem, jaki on był. Może ktoś ma jakieś informacje na ten temat? Na nielicznych zdjęciach, na których tender ma tabliczkę z numerem, jest on nieczytelny - dotyczy to też mojego zdjęcia, jakie zrobiłem w Pile w 1977 roku, a nie przyszło mi wtedy, żeby numer zapisać.