• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Parowozowy hyde park (ale tylko nasze koleje i bez czasów współczesnych)

RS11

Znany użytkownik
Reakcje
153 0 0
TKy numer 203 (Borsig 8395 z 1913r) stacjonujący w EC Siekierki, został pocięty w 1971 roku, a fotka zamieszczona wyżej pochodzi z 1970roku jak stał już zimny.
Historię zrobienia zdjęcia i inne zdjęcia włącznie z parowozem Tkp-17417 na terenie EC można zobaczyć w "Stalowych szlakach" nr1/2012

teigrekty2

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
4.376 111 11
http://de.wikipedia.org/wiki/Franco-Crosti-Lokomotive

Niemcy w swojej wiki piszą, że to przebudowane z belgijskich SNCB 2036. Reszta info mniej więcej się pokrywa.
Zgadza się[DOUBLEPOST=1373798571,1373797729][/DOUBLEPOST]
Kiedyś dostałem na maila od pracownika elektrociepłwni takie oto zdiecie TKy stacjonujacu w EC Siekierki
Panowie, przesylajcie te fajne zdjecia i informacje, i nie myslcie ze my mlodsi na to nie patrzymy;) ja tak jak i inni to doceniamy:)[DOUBLEPOST=1374984992][/DOUBLEPOST]
No i ten reflektor na dymnicy w iście amerykańskim stylu.
A okna to jak w parowozach towarzystwa READING, we wschodniej Pennsylvanii.

krzychu12231

Znany użytkownik
Reakcje
49 0 0
Czy to się na da do tego wątku? Tkt48-2
Bardzo fajne foto, swego czasu szukałem czegoś takiego ale znaleźć nie mogłem. Prostokątna kanciasta piasecznica, otwarta budka maszynisty i inne skrzynie wodne (chociaż te ostatnie już widziałem i na późniejszych maszynach TKt48). Bodajże pierwsze 100 maszyn miało fabrycznie otwarte budki maszynisty.

matis_kr

Znany użytkownik
SMK Katowice
NAMR
Reakcje
152 1 0
To zdjęcie znalazłem na Facebooku. Tekatka w Chabówce nie ma tego przedłużenia skrzyni wodnych aż nad tłoki i cylindry. Skrzynie kończą się zaraz przed tłokami.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.175 504 30
Flickr jest kopalnią zdjęć, a co ważne są dostępne w dużej rozdzielczości. A czy ktoś widział gdzieś albo ma zdjęcie malborskiej Ok1-51 z lewej strony? Znam kilka zdjęć tej maszyny (jedno jest w powyższym linku), ale wszystkie z prawej strony.