• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Parowozowy hyde park (ale tylko nasze koleje i bez czasów współczesnych)

kociol

Aktywny użytkownik
Reakcje
189 5 0
myślę, że ciekawe;) ale chyba nie w temacie :eek:sorrki

Załączniki

Ostatnio edytowane:

kociol

Aktywny użytkownik
Reakcje
189 5 0
Zdjęcia dostałem już w formie elektronicznej od znajomego;)niestety nie mam możliwości dojścia do orginału. Jeszcze kilka ciekawych.

Załączniki

tcy

Znany użytkownik
Reakcje
65 0 0
Swego czasu nabyłem w zagranicznym internecie trochę starych slajdów PKP za grosze. Jednak przeważnie śmieci - nietrafione ujęcia, słupy w kadrze, ludzie itp.
Poniżej próbka. Autor i data nieznane. Prawdopodobnie druga połowa lat 70.

PKP TKt48 Templewo.jpg

PKP TKt48 Templewo (2).jpg

tcy

Znany użytkownik
Reakcje
65 0 0
Czyżby od "trotskeetravel" na ebay UK ? ;) Prosimy o pozostałe!
Akurat te znalazłem gdzie indziej. U trotskeetravela za grosze to raczej niewiele można kupić. :cool: Oczywiście będę tu sukcesywnie wrzucał to co poskanuję.

PKP Trąbki 19.09.76.jpg

Pasjonaci z Zachodu w akcji – focą jeden przez drugiego tajemnice państwowe. Że też Gierek na to pozwalał... ;) (Trąbki 19.09.76)

teigrekty2

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
4.376 111 11
myślę, że ciekawe;) ale chyba nie w temacie :eek:sorrki
Q..a! Ten Ty2-38 to chyba byl ostatni Jelenio Gorski teigrek, do 1985r. Po tym roku jak sie spotkalo Ty2 w Jeleniej to chyba tylko z Weglinca, mozliwe ze zawital jakis z Walbrzycha. Raz od strony Weglinca wjechal ciagnac 50 wagonow, ni mnie ni wiecej, pierwszy byl pullman a reszta towarowe:).[DOUBLEPOST=1377263486,1377263066][/DOUBLEPOST]
Akurat te znalazłem gdzie indziej. U trotskeetravela za grosze to raczej niewiele można kupić. :cool: Oczywiście będę tu sukcesywnie wrzucał to co poskanuję.

Pasjonaci z Zachodu w akcji – focą jeden przez drugiego tajemnice państwowe. Że też Gierek na to pozwalał... ;) (Trąbki 19.09.76)
Szachownica na odchylaczach dymu:D[DOUBLEPOST=1377263767][/DOUBLEPOST]
Kolejne dwa zdjęcia, bez opisu.

Ok1-359

Pt47-xx
Ale ta petucha piekna, poprawny wyglad-zielone bloki cylindrow, odchylacze i kabina;)