Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Zdjęcie białostockiej Pt47-14 zrobione w dn. 1 października 1972 r. W roku 1976 r. w zasadzie parowozy nie przyjeżdżały do Warszawy, czasem zdarzały się jakieś pojedyncze przypadki.
Pt47-13 i Pt47-112 i Ty51-208 sfotografowane w Siedlcach 10 09 1988 roku. Obie prowadziły pociąg specjalny Orient Express. Pt47-112 +Ty51-92 z Warszawy do Siedlec, a Pt47-13 +Ty51-208 z Siedlec do wschodniej granicy.
Oj przecież się śmieję z tym grr.
Zdaję sobie sprawę, że dużo widziałeś i posiadasz ogromną wiedzę.
Jednocześnie mam na uwadze to, że wiele osób z forum czegoś nie widziało i dlatego też wklejam.
Ku uciesze wszystkich.
Mam nadzieję.
Zdjęcie publikowane w "Die Lokomotiven der PKP 1918-1939" Hüttera i Holzingera.
Parowóz serii 66 kkStB
Jedna z takich maszyn zachowała się do dziś w Czechach jako 314.303. Od 2009 roku znów czynna.
Hmm... czyli ktoś zeskanował pozycję i wystawia bądź też posiada oryginalne negatywy i zarabia.
Albo jeszcze inaczej...
Czy jednak to jest powód by tego tutaj nie pokazywać?
Tak tylko się głośno zastanawiam.
Przy okazji dziękuję za wszelkie dopiski i informacje.
Pytanie czy EK nie wykonało dodruku tej książki. Bo jedną kupiłem około 1988 roku w Polsce, a drugą, nówkę, zafoliowaną około 2002 roku w Niemczech. Może był dodruk i ktoś wykorzystał zeskanowane zdjęcia?
Zdjęcia ś.p.Andrzeja Susickiego wystawiane były na niemieckim ebay przez sprzedającego ze Szwajcarii.
Andrzej korespondował właśnie z miłośnikiem kolei ze Szwajcarii, który zaznaczył, że pozbywa sie części swego zbioru.
Stąd te zdjęcia. Jakość ich jest bardzo dobra ponieważ odbitki oferowane były w formacie 24x36.
Zdjęcie parowozu TKh17-5 jest autorstwa Johann B. Kronawitter.