Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Macie rację to Kłodzko strona wałbrzyska. Mam kilka klatek zrobionych jedna po drugiej najpierw w Kamieńcu Ząbkowickim , a potem w Kłodzku i stąd ten błąd.
A to poniżej zdjęcie Kłodzko czy Kamieniec ? Pt47-78 i TKt48-67 Zobacz załącznik 416942
No właśnie ... coś mi to nie pasowało. Zrobiłem takie małe porównanko, na którym widać, że jest to ten sam parowóz! I jest to Pt47-118 - charakterystycznie pomalowana drabinka i wygięty do góry pomost. I wszystkie inne detale (przynajmniej dla mnie) zgadzają się. A Pt47-48 w tym czasie stacjonował w MD Lublin i tam też skończył swoją pracę jako kocioł stały.
Witam
Pytam tutaj bo w sumie nie wiem gdzie zadać to pytanie a nie chce zakładać nowego wątku. Często spotykanym w parowozach serii Pt47 takie oto urządzenie i dokładnie nie wiem co to i do czego służyło. Prosiłbym o odpowiedź.
Witam
Pytam tutaj bo w sumie nie wiem gdzie zadać to pytanie a nie chce zakładać nowego wątku. Często spotykanym w parowozach serii Pt47 takie oto urządzenie i dokładnie nie wiem co to i do czego służyło. Prosiłbym o odpowiedź.