• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Otworzyła się klapa od zsypu z...

Reakcje
0 0 0
Tu nie chodzi o to żeby każdy w swojej chacie miał mnówstwo modeli , model to coś wyjątkowego dla kogoś wyjątkowego . Kiedyś człowiek miał jeden model i dumnie go prezentował w gablocie , dziś są tego całe kartony . Po fajrancie jak wraca się z budowy można sobie kupić dwa wagony i brudnymi łapami wrzucić je do foliówki z parówą i bułą .

Rafał G.

Znany użytkownik
Reakcje
3 1 0
Lucjanek napisał(a):
kolejna porcja chińszczyzny szuka naiwnych , są tego tysiące a może nawet miliony . kartelowcy będą mieli tłuste brzuchy .
Akurat ten model (Tkt3) ma napisane na opakowaniu Made in Germany więc można wnosić, że właśnie tam został wyprodukowany. Jeśli coś jest robione u Chinoli to producenci się do tego przyznają np. EU43 ACME. Zastanawia minie co innego. W każdym języku obcym napisane jest, że MODEL przeznaczony dla dzieci powyżej 3 lat a po polsku ZABAWKA ... - czyżby jakiś szacher macher z VATem??

Iguanabrat

Aktywny użytkownik
Reakcje
292 24 5
Lucjanek napisał(a):
Tu nie chodzi o to żeby każdy w swojej chacie miał mnówstwo modeli , model to coś wyjątkowego dla kogoś wyjątkowego . Kiedyś człowiek miał jeden model i dumnie go prezentował w gablocie , dziś są tego całe kartony . Po fajrancie jak wraca się z budowy można sobie kupić dwa wagony i brudnymi łapami wrzucić je do foliówki z parówą i bułą .
Kompletny bezsens...

Jak ktoś chce to niech kupi jeden i go prezentuje w czym tylko zechce,drugi woli mieć tego troche wiecej niż jeden wagon to kupuje kolejny,kompletuje składy,ma czym pobujać sie na makietce. I oto chodzi.
To tak jakby ktoś kupił sobie jeden znaczek i klaser i byłby już filatelistą....nie o to chodzi.

D

Dariusz

Gość
Lucjanek napisał(a):
model to coś wyjątkowego dla kogoś wyjątkowego . Kiedyś człowiek miał jeden model i dumnie go prezentował w gablocie , dziś są tego całe kartony .
COOOOO TAKIEGO !!! :shock:
A kto ci przeszkadza miec jeden model??????

FENIX

Znany użytkownik
Reakcje
3.539 252 31
MÓJ KOLEGA ,WIELKI KOLEKCJONER ,
mówi ,ze prawdziwego kolekcjonera poznać po tym ze każdy egzemplarz ma minimum dwie sztuki

nota bene w katoonach
na pytanie ,czy cześć nie powinna być ukazana w gablocie ,odpowiedział mi :
,,wiesz ile modeli można kopić za gablotę?''

psz

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Chciałem właśnie sprzedać boczniaka 1 klasy ale widzę, że zostanie ze mną na dłużej ;) Swoją drogą trzeba uważać co się kupuje. Mniej a lepiej!

Rafał G.

Znany użytkownik
Reakcje
3 1 0
psz napisał(a):
Chciałem właśnie sprzedać boczniaka 1 klasy ale widzę, że zostanie ze mną na dłużej ;) Swoją drogą trzeba uważać co się kupuje. Mniej a lepiej!
Sprzedaj ciut taniej niż Modelmania, mnie tam wszystko jedno od kogo kupuję, może masz też do kompletu 2 Kl? Też bym zanabył.

Reakcje
0 0 0
FENIX napisał(a):
MÓJ KOLEGA ,WIELKI KOLEKCJONER ,
mówi ,ze prawdziwego kolekcjonera poznać po tym ze każdy egzemplarz ma minimum dwie sztuki
coś w tym jest , osobiście mam podobnie (zawsze jak się da to kupuję dwie sztuki) , no i oczywiście pakuję (w umiejętny sposób) do kartonów . ktoś powie - świr

Mirek555k

Znany użytkownik
PGM
Reakcje
6 1 4
Właśnie, jeden ma bzika na punkcie wyczesywania łupieżu z włosów i wcale nie myśli by pozbyć się problemu. A drugi ma bzika na punkcie modeli kolejowych… Takie życje... :D

maciekk

Znany użytkownik
H0e
Reakcje
1.376 10 0
Mirek555k napisał(a):
Właśnie, jeden ma bzika na punkcie wyczesywania łupieżu z włosów i wcale nie myśli by pozbyć się problemu. A drugi ma bzika na punkcie modeli kolejowych… Takie życje... :D

A najważniejsze jest to żeby ludzi robili to co im sprawia przyjemność. :D

Załączniki

Olecki75

Użytkownik
Reakcje
1 0 0
Iguanabrat napisał(a):
a co sądzicie o tym
http://www.modelmania.com.pl/product_in ... s_id=27359

czy wszystkie sklepy teraz opuszczą cene?
czy to sie im opłaci czy jak? chyba że z marżą przesadzają.
albo to
http://www.modelmania.com.pl/product_in ... s_id=27859
A ja myślę, że promocja też jest po to by pozbyć się tego:

Z kolegą postanowiliśmy z tej promocji skorzystać i zamówiliśmy 4 takie wagony i tą Pikowską Ok2 do tego (z góry oznajmiam iż nie interesowały nas względy merytoryczne takiego połączenia). Dziś przyszła paczka. 2 z 4 wagonów uszkodzone (urwane podesty nie są bynajmniej częściami do samodzielnego montażu ale stanowią integralną część podwozia i raczej nie widzę możliwości przyklejenia tego nawet klejem CA). Towar dobrze zabezpieczony a paczka bez jakichkolwiek śladów wskazujących na możliwość jakiegokolwiek uszkodzenia. By taki podest został urwany musiał by być jakiś ślad na pudełku z wagonu lub paczce.

Ok2 na pierwszy rzut oka nie najgorsza i prawdę mówiąc spodziewaliśmy się czegoś gorszego. Cóż z tego jak pojeździła aż 30min. Co prawda jeździ dalej ale tylko po prostej. W sumie od samego początku były z nią jaja. Postawiliśmy ją na tory i puściliśmy. Zatrzymała się na pierwszym łuku, popchnięta lekko pojechała bez przeszkód dalej i w obie strony jeździła po całej makiecie przez 30 min. Potem zachciało mam się ją odwrócić i zaczęło się. Dojechała do pierwszego łuku i stop. Pchanie nic nie dawało a zasilacz sygnalizował zwarcie!!!. Podejrzewam, że coś jest powalone ze zbierakami prądu i jak koła dopasowują się do łuku to coś się w środku zwiera. Nie widzę innego logicznego wyjaśnienia. Rozebrać tego się nie da, bo nie ma śrubek jak w starych modelach, zatrzaski maźnięte klejem lub farbą a po za tym to jest na gwarancji. Wiadomo, że to Piko a nie Oi2 z Roco ale taka usterka nawet dla przeciętnego modelu z przeceny jest nie do przyjęcia.

Wagony w takim stanie, miej lub bardziej świadomie zostały spakowane i przysłane. Jutro skontaktujemy się ze sklepem i zobaczymy co powiedzą. Mam nadzieję, że to tylko przypadek a promocja na prawdę polega na wyprzedaży gorzej sprzedających się modeli.

Załączniki

maciekk

Znany użytkownik
H0e
Reakcje
1.376 10 0
To najwidoczniej mi się udało bo ja kupiłem te wagony z promocji i żadnemu nic nie dolegało. Wszystko było poprzyczepiane i nic nie odklejone . :D

Iguanabrat

Aktywny użytkownik
Reakcje
292 24 5
Ja też kupiłem 3 i wszystko jest ok.
Poprostu sądze ,że to przypadek, a od tego jest gwarancja i można odesłać towar wymienić i po sprawie.
Wogóle to 90% wagonów jakie mam kupione były w promocjach przy 10 wagonach jakieś 4 moge powiedzieć że mam gratis.
i żaden z nich nie miał jakiej kolwiek wady a zakupione były w różnych sklepach.

Olecki75

Użytkownik
Reakcje
1 0 0
Iguanabrat napisał(a):
Poprostu sądze ,że to przypadek, a od tego jest gwarancja i można odesłać towar wymienić i po sprawie.
Szkoda, że zawsze takie przypadki mnie się trafiają :) Nie jestem pewien czy sklep uzna gwarancje z powodu takich uszkodzeń.

@Lucjanek, obojętnie czy są tego miliony i czy te modele są dobrym odzwierciedleniem rzeczywistości czy nie, to nie powinny być przysłane w takim stanie, nawet jak by były w promocji za 30zł.

Iguanabrat

Aktywny użytkownik
Reakcje
292 24 5
po prostu pech. To jest właśnie problemem w sprzedaży wysyłkowej...i jeszcze dochodzą koszty przesyłki.
Mysle że powinni ci je wymienić .Ja w modelmanii też kupowałem ostatnio te wagony z promocji nastepnego dnia prosiłem o dołożenie jeszcze kleju do zamówienia. Niestety choć paczki były wysłane tego samego dnia zamiast jedenej wysłano dwie... poprostu przeoczenie, ale gość napisał do mnie że przy kolejnym zamówieniu odejmie te koszty przesyłki wiec raczej powinniście sie też sie dogadać.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 19
Tabor 4
Tabor 2
Tabor 14
Tabor 18