• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Otworzyła się klapa od zsypu z...

OP
OP
DRACULA

DRACULA

Znany użytkownik
Reakcje
2.977 275 41
Ja też bym wziął zachęcony pozytywnymi testami kolegów...
Tylko te cholerne wypukłe tablice niemieckie z naniesionymi na nich tablicami PKP tamponem...
Gnoje nie mogli zrobić TKt3 na innej wersji ( DR / DB ) bez tablic :devil:

Reakcje
0 0 0
DRACULA napisał(a):
Tylko te cholerne wypukłe tablice niemieckie z naniesionymi na nich tablicami PKP tamponem...

Dla upartego nie powinno być problemem usunięcie tego feleru i naklejenie tabliczek robionych przez Alegratka, dostępnych na aukcjach w internecie. Przy okazji można zmienić przydział na bardziej pasujący np. do DOKP Poznań do towarzystwa dla Ty5.

OP
OP
DRACULA

DRACULA

Znany użytkownik
Reakcje
2.977 275 41
Grzegorz2107 napisał(a):
DRACULA napisał(a):

Dla upartego nie powinno być problemem usunięcie tego feleru i naklejenie tabliczek robionych przez Alegratka, dostępnych na aukcjach w internecie. Przy okazji można zmienić przydział na bardziej pasujący np. do DOKP Poznań do towarzystwa dla Ty5.
Problem w tym że wypukłe niemieckie tablice mają ... chyba wszystkie wersje.
Sprawdziłem już wersję z 2 oknami i wojenną w DRG,DB i DR w IV epoce.
Wynika z tego że chyba trza brać ? ... :roll:

Lukpres

Nowy użytkownik
Reakcje
15 0 0
Właśnie dzisiaj do mnie przyjechała, jest na dotarciu.
Oczywiście jest tam wmontowany 3 polowy silnik, odczucia z jazdy:
na początku jakby trochu głośniej pracował teraz po 2 godzinach docierania ( oczywiście z przerwami ) bieg jego się minimalnie z ciszył.
W porównaniu do buhlera w BR 03 czy BR 41 bo takowe wrzuciłem do porównania z Tkt3, to jest zdecydowanie głośniejszy. Ale zdecydowanie cichszy od Ok1, tam to rezonuje plastykowa obudowa tendra, dodatkowa wzmacnia odgłosy pracy silnika.

Czołownica niestety jest czarna z nadrukiem Tkt3 45.

Rafał G.

Znany użytkownik
Reakcje
3 1 0
Podobnej budowy jest model parowozu Okl2 Roco. Ustawiłem obok siebie oba modele tzn. Okl2 i Tkt3 i ta ostatnia prezentuje się gorzej. Okl-ka jest dokładniej pomalowana - głównie obręcze kół i tłoki, lepiej i bardziej zgodnie z oryginałem naniesione jest oznaczenie. Jednym słowem wg mnie Okl2 jest bardziej dopracowana.

Reakcje
18 0 1
Zachęcony promocją również nabyłem ten model. Za tysiaka bym go nie brał...
Detal-fajny, czołownice-żal, tabliczka-żal, głośność silnika-żal :shock: Tyle samo decybeli co i mój stary-nowy 86 Gutzold :LOL:
Na szczęście bandaże w miarę równo pomalowane mam ;)
Test - owal typowy startowy; napięcie 8V; 40min przodem, czas ~20sek spadł do ~17sek; 20min tyłem ~21sek - spadł do ~19sek; jazda z wagonami - wszystko dalej gra ;)

OP
OP
DRACULA

DRACULA

Znany użytkownik
Reakcje
2.977 275 41
morhead napisał(a):
Zachęcony promocją również nabyłem ten model. Za tysiaka bym go nie brał...
Detal-fajny, czołownice-żal, tabliczka-żal, głośność silnika-żal :shock: Tyle samo decybeli co i mój stary-nowy 86 Gutzold :LOL:
Na szczęście bandaże w miarę równo pomalowane mam ;)
Test - owal typowy startowy; napięcie 8V; 40min przodem, czas ~20sek spadł do ~17sek; 20min tyłem ~21sek - spadł do ~19sek; jazda z wagonami - wszystko dalej gra ;)
Bardzo dobrze że testujecie to cudo ... Na drugiej aukcji zakupiłem 3 szt. dla siebie i 2 kolegów Zbyszka i Leszka.
Tylko ta głośność silnika ... żeby ich szag tego Fleisch... tyle lat i gnoje nie mogą zrobić modernizacji napędu.
Pewnie będzie trzeba kiedyś zrujnować się na Faulhabera.
Zapewne w pon. ta żałobna TKt3 z czarnymi czołownicami i do mnie dotrze.
I to będzie nomen omen ostatnia seria (BR86) jakiej mi zasadniczo brakowało.
Czy to koniec zakupów lokomotyw ? Oby ...

OP
OP
DRACULA

DRACULA

Znany użytkownik
Reakcje
2.977 275 41
TLLK napisał(a):
Schodzą jak burza! 8)
Kiły jedne!
To fakt : pierwsza aukcja z 20 egzemplarzami zakończyła się sprzedażą wszystkich po 3 dniach.
Ale ponowne wystawienie 20szt na drugiej aukcji nie wywołało jak dotąd żadnego zainteresowania ... jedynie ja zakupiłem 3 szt i ... dalej zero chętnych.
To co to jest 23 szt sprzedane w cenie 599zł.
Musiałyby kosztować 289zł to zeszłyby do końca z magazynów Fleischmann'a. :LOL:

Tylko patrzeć jak to samo będzie z Pd5 . :D
Tej serii to już dosłownie nikt nie kupuje.

karol_mar

Znany użytkownik
Reakcje
69 1 0
DRACULA napisał(a):
To co to jest 23 szt sprzedane w cenie 599zł.
Modelmania sprzedaje też w takiej cenie poprzez sklep internetowy, więc wysoce prawdopodobne jest, że zeszło więcej egzemplarzy.

DRACULA napisał(a):
Tylko patrzeć jak to samo będzie z Pd5 .
Skoro niemiecka wersja chodzi po 699 albo nawet mniej, to wydurnili się dając cenę ponad 1200zł. Desperatów brak. Jakiś czas temu kupiłem Pd5 po konwersji i cena nawet z robocizną była ok 200zł niższa.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 19
Tabor 4
Tabor 2
Tabor 14
Tabor 18