• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Otworzyła się klapa od zsypu z...

maciekk

Znany użytkownik
H0e
Reakcje
1.376 10 0
JA wymieniałem w Model mani zwrotnice Tilliga i w sumie nie było żadnych problemów pyzatym że koło miesiąca czekałem na odesłanie nowej. :?

Iguanabrat

Aktywny użytkownik
Reakcje
292 24 5
no ze zwrotnicami też kiedyś tam mniałem problem 3 szt były w h0 jedna w TT. Ale odesłałem i wymienili. Wydaje mi sie że problem jest tam z tym który pakuje ten towar. Dodatkowe koszty tylko sobie robią.

Twardy

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Ja bym się tak nie cieszył .
Producenci poznali chłonność naszego rynku
i teraz mocno się będą zastanawiali , albo i wcale,
zanim coś popełnią w barwach PKP.
Dracula piśniesz coś na temat ? 8)

Twardy

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Twardy napisał(a):

Rafał G.

Znany użytkownik
Reakcje
3 1 0
Twardy napisał(a):
Niech popełnią w tych barwach coś naprawdę ciekawego. Niech popełnią Ty2, EU07. Mało tego niech ceny tych modeli będą takie same jak dla zarządów DB/DR. Albo jak już popełniają model żywcem zerżnięty z formy niemieckiego - niech się chociaż wysilą na istotne przeróbki w armaturze czy malowaniu. To samo dotyczy wagonów. O ile pamiętam ST44 czy Okl2 zeszły na pniu - dobra cena i model dobrze dopracowany. Oki2 też zejdzie bez bólu - cena w okolicach 600 PLN.

Załączniki

Rafał G.

Znany użytkownik
Reakcje
3 1 0
Olecki75 napisał(a):
Iguanabrat napisał(a):
a co sądzicie o tym
http://www.modelmania.com.pl/product_in ... s_id=27359

czy wszystkie sklepy teraz opuszczą cene?
czy to sie im opłaci czy jak? chyba że z marżą przesadzają.
albo to
http://www.modelmania.com.pl/product_in ... s_id=27859
A ja myślę, że promocja też jest po to by pozbyć się tego:

Z kolegą postanowiliśmy z tej promocji skorzystać i zamówiliśmy 4 takie wagony i tą Pikowską Ok2 do tego (z góry oznajmiam iż nie interesowały nas względy merytoryczne takiego połączenia). Dziś przyszła paczka. 2 z 4 wagonów uszkodzone (urwane podesty nie są bynajmniej częściami do samodzielnego montażu ale stanowią integralną część podwozia i raczej nie widzę możliwości przyklejenia tego nawet klejem CA). Towar dobrze zabezpieczony a paczka bez jakichkolwiek śladów wskazujących na możliwość jakiegokolwiek uszkodzenia. By taki podest został urwany musiał by być jakiś ślad na pudełku z wagonu lub paczce.

Ok2 na pierwszy rzut oka nie najgorsza i prawdę mówiąc spodziewaliśmy się czegoś gorszego. Cóż z tego jak pojeździła aż 30min. Co prawda jeździ dalej ale tylko po prostej. W sumie od samego początku były z nią jaja. Postawiliśmy ją na tory i puściliśmy. Zatrzymała się na pierwszym łuku, popchnięta lekko pojechała bez przeszkód dalej i w obie strony jeździła po całej makiecie przez 30 min. Potem zachciało mam się ją odwrócić i zaczęło się. Dojechała do pierwszego łuku i stop. Pchanie nic nie dawało a zasilacz sygnalizował zwarcie!!!. Podejrzewam, że coś jest powalone ze zbierakami prądu i jak koła dopasowują się do łuku to coś się w środku zwiera. Nie widzę innego logicznego wyjaśnienia. Rozebrać tego się nie da, bo nie ma śrubek jak w starych modelach, zatrzaski maźnięte klejem lub farbą a po za tym to jest na gwarancji. Wiadomo, że to Piko a nie Oi2 z Roco ale taka usterka nawet dla przeciętnego modelu z przeceny jest nie do przyjęcia.

Wagony w takim stanie, miej lub bardziej świadomie zostały spakowane i przysłane. Jutro skontaktujemy się ze sklepem i zobaczymy co powiedzą. Mam nadzieję, że to tylko przypadek a promocja na prawdę polega na wyprzedaży gorzej sprzedających się modeli.
W moim modelu brak jednego bufora, kupiłem też model wagonu bezprzedziałowego PIKO w epoce IIIc - DOKP Lublin tego z promocji z ułamanym stopniem - okazało się, że oprócz ułamanego stopnia nie ma też woreczka z dodatkowymi elementami do samodzielnego montażu :devil:

Załączniki

Olecki75

Użytkownik
Reakcje
1 0 0
Rafał G. napisał(a):
W moim modelu brak jednego bufora,
U mnie też jeden wyleciał ale był wbity w styropian pod wagonem. Luźne też były zbiorniki pod podwoziem (latały luzem po pudełku). To akurat nie problem, gorzej z tymi podestami, bo je ciężko będzie przykleić.

wodzu_k

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Prośba o podpowiedź:

Dziś dotarła do mnie TKt3 kupiona w promocyjnej cenie.
Problemem jest kwestia oświetlenia - działa tylko przód. Informacje w aukcji i w sklepach internetowych wskazują, że oświetlenie w tym modelu powinno być obustronne. Czy ktoś ma taki problem?
Pozdrawiam!

wodzu_k

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Hej!

Otóż to, trafna diagnoza, chwilę po napisaniu wiadomości sprawdziłem i faktycznie wyskoczyła żarówka ;) Tak więc oświetlenie działa. Jedynie nie najlepszy egzemplarz trafiłem pod względem malowania bandaży niestety. Dłuższe testy silnika przede mną. Dziękuję za wiadomość i pozdrawiam raz jeszcze!

karol_mar

Znany użytkownik
Reakcje
69 1 0
One wszystkie mają nie najlepsze malowanie bandaży, zatem trafił Ci się standardowy egzemplarz :) Moja ma tak samo, kupiona na początku sprzedaży za sporo wyższą cenę...

Rafał G.

Znany użytkownik
Reakcje
3 1 0
Do mojej Tkt3 dotarły piętrusy ważone 1962 rok ale DOKP Katowice a Tkt3 chyba jest krakowska. Set wygląda elegancko. Gdyby ktoś miał pudełko od piętrusów to kupię.

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
857 77 5
Boczniak 1kl. dziś dotarł i wszystko jest OK, za taką cenę warto było. Wkurza mnie tylko ten mosiądz ramek okiennych, mógłby być delikatniejszy.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 19
Tabor 4
Tabor 2
Tabor 14
Tabor 18