• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Otworzyła się klapa od zsypu z...

corwin

Administrator
Zespół forum
Reakcje
339 2 3
A Niemiecki sklep nawet z wysyłką do Polski kurierem ma Oi1-29 taniej niż Polskie sklepy w obydwu przypadkach.
https://www.modellbahnshop-lippe.co...1-0-0-0-18-3-0-0-gatt-de-h-0/ein_produkt.html
https://www.modellbahnshop-lippe.com/produkt/Fleischmann, Art.-Nr. 413773/2-4-003002-74584-0-0-0-0-0-0-0-gatt-de-p-0/produkt.html

Zgadzam się z kolegą Ludwigh, że dźwięki dobrej jakości oparte na ESU LokSound 3.5 (tak przynajmniej wynika z możliwości dekodera - dzięki za info od kolegi Docteur który pomógł rozpracować to co tam jest).

A Niemiecka wersja trzyma cenę:
https://www.modellbahnshop-lippe.com/produkt/Fleischmann, Art.-Nr. 413701/2-4-003002-73748-0-0-0-0-0-0-0-gatt-de-p-0/produkt.html

D

Docteur

Gość
(...)
Zgadzam się z kolegą Ludwigh, że dźwięki dobrej jakości oparte na ESU LokSound 3.5 (tak przynajmniej wynika z możliwości dekodera - dzięki za info od kolegi Docteur który pomógł rozpracować to co tam jest).
(...)
Niestety po dłuższych poszukiwaniach zaczynam sam wątpić w to, że w tych modelach jest ESU LokSound 3.5.
Po pierwsze: ten dekoder nie był oferowany ze złączem PluX, a takie jest zainstalowane w nowych modelach Roco/Fleischmann.
Po drugie: R/F chwaliło się w swoim pisemku pt. "Modelleisenbahn report" nr 1/2011, że od połowy 2010 montują w swoich modelach złącza PluX oraz dekodery dźwiękowe ZIMO.
Czyli raczej ZIMO, niż ESU - chyba że z jakichś resztek magazynowych zostały jeszcze LokSoundy. Najlepiej sprawdzić przez odczyt CV8 - jeśli wartość ywniesie 151 wtedy mamy do czynienia z ESU.

Reakcje
422 3 0
Dla tych co liczyli na większą obniżkę Ty4 z dźwiękiem firmy Roco mam przykrą wiadomośc. Dzisiaj otrzymałem ostatni egzemplarz tego modelu w wersji dźwiękowej jaki był w magazynach Roco (poza Polską). Tak więc jeśli ktoś liczy na większą obniżkę to lipa:(. I są już tylko te co w sklepach. Z tymi bez dźwięku nie wiem jak jest.

corwin

Administrator
Zespół forum
Reakcje
339 2 3
Dla tych co liczyli na większą obniżkę Ty4 z dźwiękiem firmy Roco mam przykrą wiadomośc. Dzisiaj otrzymałem ostatni egzemplarz tego modelu w wersji dźwiękowej jaki był w magazynach Roco (poza Polską). Tak więc jeśli ktoś liczy na większą obniżkę to lipa:(. I są już tylko te co w sklepach. Z tymi bez dźwięku nie wiem jak jest.
A skąd taka informacja, że był to ostatni egzemplarz?

Aurel

Aktywny użytkownik
Reakcje
156 10 0
no cóż każdy model, kiedyś się kończy... zwłaszcza jak nasze PKPy, próżno szukać dziś w sklepach OKl2, TKt3 czy Ty5 sprzed 4, czy 5 lat, także z tą "klapą" to bym uważał, żeby nie przespać dobrego momentu na zakup. Dziś są Oi1, Oi2, Ty4, Pd5 czy OKi2, pytanie jak długo, wyprzedaże sugerują i owszem że rynek stanął, aczkolwiek dobre ceny pociągną trochę sprzedaż, pewnie do tzw. wyczerpania zapasów...

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.946 121 22
Skoro założono, by bojkotować ten sklep, to na cholerę co chwila ktoś na forum o nim wspomina, oraz o zgrozo podaje informację że tam jest coś czego nie ma gdzie indziej, albo że tam jest coś taniej niż indziej? To jest bojkot? Toż to jest najlepsza darmowa reklama! Nie znacie zasady " nie ważne co piszą, ważne by pisali"? Najgłupsze "gwiazdy" tego świata opierają tylko na tym swoją popularność! Im więcej o tym sklepie piszecie, tym więcej osób mimo wszystko wejdzie na ich stronę i sprawdzi ich ofertę, a przy okazji co ktoraś osoba tam coś kupi.
Bo nie wierzę, by dotychczasowe nawoływania do bojkotu dały jakieś większe negatywne skutki dla tego sklepu. Choćby właśnie dlatego, że Ci co bojkotowali nie kupowali, ale inni co wciąż o tym sklepie piszą i robią im reklamę nagabując im klientów.

Misiek

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
5.959 144 0
Ten sklep dalej wysyła spam (tzn mało mnie interesujące wiadomości z jego życia)
i nadal jestem ciekaw skąd mają mój email.
na poprzednie pytanie o to nie odpisali ;)

gbbsoft

Aktywny użytkownik
Reakcje
11 0 0
Ale mi nie chodzi o spam, tylko o przetwarzanie danych osobowych (email jest daną osobową w odróżnieniu od np: PESELA) bez zgodny.
Najlepiej wyślij do nich pismo o usunięciu twoich danych osobowych, a przy następnym mailingu wyślij do GIODO: kopie tego pisma i kopie maila jaki otrzymałeś.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 19
Tabor 4
Tabor 2
Tabor 14
Tabor 18