Zanim udam się do Kolonii Karnej Ldzań kilka chwil z łódzkimi tramwajami, choć tu będzie ich mało.
Dwie mapy pokazujące przebieg linii nr 17 z 1968 z krańcówką przy ulicy Biegunowej
Oraz mapa z roku 1976 na której już tej krańcówki nie ma.
Idziemy od Konstantynowskiej w stronę Srebrzyńskiej.
Tak wyglądało to dziesięć lat temu gdy po raz pierwszy podjąłem ten temat, wtedy byłem jeszcze mało sensytywny, nastawiony na modelarstwo, a tej niedzieli czy też soboty po prostu mi się nudziło.
Park na Zdrowiu zimą, sporo ludzi z dziećmi.
I pięknego słonecznego marcowego dnia. 6.03.2011
Dochodzę do Srebrzyńskiej kilka minut temu szedłem tu od Drewnowskiej.
Nie ma śladów linii, trudno jednoznacznie ocenić którędy biegła tą ulicą.
Skręcam w lewo zgodnie z przebiegiem linii.
Nawet bez śniegu nie sposób znaleźć jakiś ślad w terenie.
Osiedle mieszkaniowe zbudowane przed wojną.
Na pierwszym budynku tablice pamiątkowe.
Obok pierwszego bloku, dwa domy a raczej ich rudery, to pozostałości po łódzkiej gazowni która miała tu jeden zbiornik gazu na ul.Srebrzyńskiej i te dwa domy, więcej dla ciekawych tu:
https://lodz.naszemiasto.pl/budynki-po-gazowni-przy-srebrzynskiej-trafia-do-rejestru/ar/c13-4109260
Oczywiście Verboten ale dziura w siatce jak brama do raju.
Drugi jest bardziej urokliwy, aż się prosi o rozsądną adaptację, może kościółek, albo sierociniec z dużym ogródkiem do skrytego chowania małych ciał, jak to KK ma w zwyczaju.
Skromny widok osiedla z podłej perspektywy.
CDN bądźcie czujni.
Na mnie czeka już pasiak i kula na łańcuchu.
Dwie mapy pokazujące przebieg linii nr 17 z 1968 z krańcówką przy ulicy Biegunowej
Oraz mapa z roku 1976 na której już tej krańcówki nie ma.
Idziemy od Konstantynowskiej w stronę Srebrzyńskiej.
Tak wyglądało to dziesięć lat temu gdy po raz pierwszy podjąłem ten temat, wtedy byłem jeszcze mało sensytywny, nastawiony na modelarstwo, a tej niedzieli czy też soboty po prostu mi się nudziło.
Park na Zdrowiu zimą, sporo ludzi z dziećmi.
I pięknego słonecznego marcowego dnia. 6.03.2011
Dochodzę do Srebrzyńskiej kilka minut temu szedłem tu od Drewnowskiej.
Nie ma śladów linii, trudno jednoznacznie ocenić którędy biegła tą ulicą.
Skręcam w lewo zgodnie z przebiegiem linii.
Nawet bez śniegu nie sposób znaleźć jakiś ślad w terenie.
Osiedle mieszkaniowe zbudowane przed wojną.
Na pierwszym budynku tablice pamiątkowe.
Obok pierwszego bloku, dwa domy a raczej ich rudery, to pozostałości po łódzkiej gazowni która miała tu jeden zbiornik gazu na ul.Srebrzyńskiej i te dwa domy, więcej dla ciekawych tu:
https://lodz.naszemiasto.pl/budynki-po-gazowni-przy-srebrzynskiej-trafia-do-rejestru/ar/c13-4109260
Oczywiście Verboten ale dziura w siatce jak brama do raju.
Drugi jest bardziej urokliwy, aż się prosi o rozsądną adaptację, może kościółek, albo sierociniec z dużym ogródkiem do skrytego chowania małych ciał, jak to KK ma w zwyczaju.
Skromny widok osiedla z podłej perspektywy.
CDN bądźcie czujni.
Na mnie czeka już pasiak i kula na łańcuchu.
Załączniki
-
551,5 KB Wyświetleń: 13
-
4
-
1
-
9
- Pokaż wszystkie