• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Dyskusja Nowości PKP 2025

PingwinRico

Znany użytkownik
Reakcje
5.108 33 2
Drugim, bardzo ciekawym modelem jest doczepa do wagonów motorowych SN51 ze stacji Leszno. Pan Krzysztof jak sam mi powiedział, opracował go z pewną premedytacją, gdyż oprócz rozstawu osi 6,2 m., niewiele o tym wagonie wiadomo, więc to wcale nie jest aż taka fikcja w wersji Hobby.
Piko usunęło wizualizację i wrzuciło zdjęcie modelu 57638
https://www.piko-shop.de/en/artikel/ger-triebwagenanhaenger-pkp-ep.-iii-44863.html

Ładny..., ale te stopnie, to pożal się Boże. :D

56278_57638.jpg

jack_flash

Aktywny użytkownik
Donator forum
Reakcje
963 121 8

garou

Znany użytkownik
Reakcje
5.406 453 99
Uczcie się jak dać się naciągnąć i zapłacić 4 x więcej niż jest to warte .......:ROFL::ROFL::ROFL::ROFL::ROFL::ROFL:
Przecież to jest narzędzie do czyszczenia szyn a nie model więc po co pisać "ale zjeb..."? Komu nie chce się ręcznie czyścić główki szyn i chce sobie takie coś sprawić, to jego sprawa. Pytanie czy modelo-podobne narzędzia nadają się do działu "nowości PKP"? Trochę to obraża modelarzy kolejowych :p. Równie dobrze można tu wrzucić tubkę kleju modelarskiego z oliwkowym opakowaniem (kolor wagonów z IV epoki) i napisem "klej do modeli PKP" na opakowaniu. Nie lepiej skupić się na modelach? Moim zdaniem nie warto tu rozciągać na kolejne wpisy komentowania takich narzędzi, bo to żaden model PKP.

bstok70

Znany użytkownik
MSMK
PGMK
Reakcje
1.749 37 1
Ten wagon podobnie jak jego poprzednik ciemno zielony będą ciężko pracować na torach z zawieszoną nad nimi siecią. Ja osobiście jestem bardzo wdzięczny firmie Piko, że ma takie świetne pomysły. Zamiast wstrzymywać ruch na stacji na żmudne czyszczenie torów taki wagon, bez rzucania się w oczy będzie "robił robotę". Zielony sprawował się dobrze ale był w innej epoce. Teraz będzie można czyścić tory pod siecią pod którą popyla nowoczesny tabor. Dla mnie super!

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 169
Tabor 14
Tabor 147
Tabor 18
Tabor 28