• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Dyskusja Nowości PKP 2025

KronosVV

Aktywny użytkownik
Reakcje
162 8 0
Wiecie były czasy, że za wagon płaciło się 150-160PLN a krzyk był jak zaczynały kosztować po 200 :devil:
Zakres cenowy jest mniej więcej 150-500. Jeśli weźmiemy pod uwagę wagony pasażerskie. Wybór dotyczy wykonania, jakości, szczegółowości czy wyposażenia w oświetlenie lub nie. Ewentualnie jeszcze nowy czy używany i w jakim stanie, ale te z drugiej ręki to już tak trochę poza dyskusją.

Ostatnio edytowane:

daromaro

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
2.308 146 86
To te z oświetleniem będą po 600zł. To już "prostego" loka można za te piedządze kupić na wyprzedażach... No dobra... koniec biadolenia. Jest jak jest.

Ostatnio edytowane:

pyro

Aktywny użytkownik
Reakcje
296 3 0
A te wagony to na Marsa "jeżdżą"? Bo cena taka kosmiczna...
Niestety ceny w ostatnich czasach osiągają abstrakcyjny poziom. Widać to zarówno u ROBO jak i innych producentów. Cena za wagon osobowy ponad 400zł z oświetleniem to jest jakieś nieporozumienie - w przypadku ROBO cena rośnie praktycznie z każdym nowym wydanym wagonem. Jak dla mnie poziom cen za wagony dobił do granicy której nie przekroczę, bo realnie te wagony nie są tyle warte.

Grimlock

Użytkownik
Reakcje
127 0 0
Niestety ceny w ostatnich czasach osiągają abstrakcyjny poziom. Widać to zarówno u ROBO jak i innych producentów. Cena za wagon osobowy ponad 400zł z oświetleniem to jest jakieś nieporozumienie - w przypadku ROBO cena rośnie praktycznie z każdym nowym wydanym wagonem. Jak dla mnie poziom cen za wagony dobił do granicy której nie przekroczę, bo realnie te wagony nie są tyle warte.
Ale zauważ, że w modelach ROBO jak ten:
222251 - PKP IC 111As, stacja Warszawa Grochów, przedział rowerowy, NOWA PŁYTKA OŚWIETLENIOWA ROBO 2.0
wraz ze wzrostem ceny otrzymujemy nowe funkcje np. wyłącznik magnetyczny, oświetlenie końca składu. W porównaniu z kuszetką zapłaciłem więcej, ale trzeba przyznać, że dwa świecące się czerwone światła na końcu składu, są warte tej dopłaty. :)

PX48-28

Aktywny użytkownik
Reakcje
109 8 2
Obejdzie się, bajery rowery, a są tacy co chcą po prostu wagon. Bez świecidełek, które użyje się może dwa razy przez całe życie modelu.... Do puki jest popyt to będziemy patrzeć jak wszystko rośnie.

pyro

Aktywny użytkownik
Reakcje
296 3 0
Ale zauważ, że w modelach ROBO jak ten:
222251 - PKP IC 111As, stacja Warszawa Grochów, przedział rowerowy, NOWA PŁYTKA OŚWIETLENIOWA ROBO 2.0
wraz ze wzrostem ceny otrzymujemy nowe funkcje np. wyłącznik magnetyczny, oświetlenie końca składu. W porównaniu z kuszetką zapłaciłem więcej, ale trzeba przyznać, że dwa świecące się czerwone światła na końcu składu, są warte tej dopłaty. :)
Aktualnie opracowuje sobie własną płytkę oświetlenia, bo wyjdzie mnie to dużo taniej niż zakup wagonu oświetlonego lub dopłata do samej płytki. Tym bardziej że nie ma w nich nic skomplikowanego i nie rozumiem dlaczego w produkcji wielkoseryjnej cena jest aż tak duża.

saabal

Aktywny użytkownik
Reakcje
164 10 1
Myśle że będą wznowienia tym bardziej że się rozeszły , może z czarnym pasem ? w końcu kasa musi się zgadzać.
No to tutaj już otwiera się wachlarz możliwości.
Może dla Ciebie i innych będą z czarnym pasem, ja i może też inni chętnie wykupili by nakład zetek w malowaniu fabrycznym/papuga.
To nadszedł taki czas w naszym hobby, że można być niemalże pewnym, że wyjdzie wszystko co byśmy chcieli, pytanie w jakiej kolejności.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 172
Tabor 28
Tabor 165
Tabor 18
Tabor 28