• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Dyskusja Nowości PKP 2025

Bigi45

Użytkownik
Reakcje
82 2 0
A czy zauważyliście spadek cen w złotówkach w sklepach ? Właśnie sobie porównałem ceny ET21 w malowaniu CTL jaką kupiłęm w zeszłym roku i obecna cena jest niższa o 58zł !!! Kupowałem w modelmani mając maksymalne zniżki. Czyżby nowy PIKOwski przelicznyk EUR na PLN zrobił swoje ?

Ps. miałem na myśli niższe ceny na produkty PIKO

Ostatnio edytowane:

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.072 115 11
A czy zauważyliście spadek cen w złotówkach w sklepach ? Właśnie sobie porównałem ceny ET21 w malowaniu CTL jaką kupiłęm w zeszłym roku i obecna cena jest niższa o 58zł !!! Kupowałem w modelmani mając maksymalne zniżki. Czyżby nowy PIKOwski przelicznyk EUR na PLN zrobił swoje ?

Nie do końca. W MM niektóre produkty poszły w górę. Nieznacznie ale w górę

Grimlock

Nowy użytkownik
Reakcje
31 0 0
Węglarka 408Wa Eaos
Ponieważ wielu z Was pytało o możliwość przedpremiery dla 408Wa Eaos, postanowiliśmy przygotować nową opcję zamówienia przedpremierowego, mianowicie Earlybird Preorder. Kto wczesny, ten tańszy! Dlatego osoby, które zdecydują się szybko, zostaną nagrodzone niższą ceną zakupu wynoszącą 649 zł. Oferta ta dotyczy tylko ograniczonego kontyngentu tych zestawów ? po wyczerpaniu tej puli cena wzrośnie do standardowej ceny przedpremierowej 699 zł. Po zakończeniu fazy przedpremiery pozostałe zestawy będą dostępne w regularnej cenie detalicznej 749 zł.

https://www.modelcenter.pl/preorders/weglarki-408wa-eaos

Ropu

Znany użytkownik
Reakcje
1.301 25 2
To tak serdecznie i po przyjacielsku - jaki jest powód nienaniesienia logo DB na lokomotywę, która ma to logo w realu? Sprawy licencyjne czy błąd?
Błędy występujące na lokomotywach innych producentów - czy to w malaturze czy w wyposażeniu czy też mechaniczne babole - nazywamy po imieniu i nawet swego czasu Pan Koj przyznał na tym forum otwarcie, że w opracowaniu któregoś wagon też mu się błąd wkradł.
To w czym jest problem?

SU45-034

Aktywny użytkownik
Reakcje
834 90 3

Według rachunków wychodzi mi spadek ceny na SU45 z 883 zł na 782 zł! :oops:

Bigi45

Użytkownik
Reakcje
82 2 0
Zastanawiam się czy te ceny utrzymają się na dłużej czy w poniedziałek będą mieli w modelmanii korektę cennika. Kiedyś już zamówiłem u nich model w bardzo atrakcyjnej cenie po czym szybko skorygowali cene w sklepie na normalną. Sprowadzili jednak model i sprzedali mi go po cenie z zamówienia.

feymo

Aktywny użytkownik
FREMO Polska
KSK Wrocław
Reakcje
543 6 0
To tak serdecznie i po przyjacielsku - jaki jest powód nienaniesienia logo DB na lokomotywę, która ma to logo w realu? Sprawy licencyjne czy błąd?
Błędy występujące na lokomotywach innych producentów - czy to w malaturze czy w wyposażeniu czy też mechaniczne babole - nazywamy po imieniu i nawet swego czasu Pan Koj przyznał na tym forum otwarcie, że w opracowaniu któregoś wagon też mu się błąd wkradł.
To w czym jest problem?
Zastanawiające jest to że jak wyszedł pierwszy Vectron Cargounit 193.807 wydany przez Roco to logo LOTOS też było dodane w formie naklejki i wtedy nie kojarzę takiej dyskusji.
Wg mnie wygląda że Cargounit ma swoją politykę w tym zakresie

PP1970

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
3.257 88 0
Sam nie wiem. Oczywiście wolę niższe ceny na przyszłość, ale z drugiej strony troszkę boli, że przepłaciłem za tyle modeli :p
Nie upolowanie nadzwyczajnej okazji nie jest przepłaceniem.

Pożyteczne zestawienie zmian cen przedstawił tu niedawno Kolega @Remaj12
Ja bym tylko dodał, że ceny w webshopie PIKO są zawsze znacznie wyższe od cen w sklepach.

Bolutek

Znany użytkownik
Reakcje
1.684 392 7
To chyba normalne, że sklepy reagują z opóźnieniem na zmianę kursu euro. Spadek euro to dla nich strata a modelu trzeba się pozbyć aby nie zalegał zbyt długo w magazynie. Ale na pewno i tak wychodzą na swoje.
Z jednej strony - chcesz mieć nowość na teraz, zaraz - to musisz zapłacić więcej, a jak jesteś cierpliwy to za pół roku czy może więcej, możesz ją kupić za 30 - 40 procent mniej...

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 85
Tabor 10
Tabor 38
Tabor 18
Tabor 28