• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

INFO Nowości PKP 2024

Rysiek

Znany użytkownik
FREMO Polska
KSK Wrocław
Reakcje
2.663 37 1
Ta SU46-018 jest z Nysy? Wg ilostanu od 1 września 1991r. była już w Kamieńcu Ząbkowickim. Czyżby znowu Piko uraczyło nas lokomotywą z mikroskopijnym czasokresem jej wykorzystania ?
to ze administracyjnie zlikwidowali lokomotywownie w Nysie nie znaczyło że tak było fizycznie bo szopa i jej loki utrzymały się jako zamiejscowy oddział kamieńca do 1995 roku, na "gruncie" dalej lokomotywowni pracowała jak poprzednio tylko pod innym szyldem

browar łódź

Aktywny użytkownik
Reakcje
253 13 9
to ze administracyjnie zlikwidowali lokomotywownie w Nysie nie znaczyło że tak było fizycznie bo szopa i jej loki utrzymały się jako zamiejscowy oddział kamieńca do 1995 roku, na "gruncie" dalej lokomotywowni pracowała jak poprzednio tylko pod innym szyldem
Jako lokomotywownia pomocnicza a w czasach pozniejszych jako np sekcja zakładu taboru.

Remaj12

Znany użytkownik
Reakcje
5.156 131 19
Nie wysilili się z tą ulotką - kopiuj - wklej i gotowe. Są tu pozycje niedostępne.
Katalog prezentuje pełną ofertę producenta - model może być obecnie niedostępny u producenta, ale może być dostępny w sklepach sprzedających modele firmy PIKO - dla klienta więc, nic się nie zmienia - nadal ma możliwość jego zakupu. Ponadto jeśli model jest nadal w ofercie producenta, może zostać doprodukowny i wtedy będzie ponownie dostępny u producenta oraz każdy sklep będzie miał możliwość wprowadzić go ponownie do swojej oferty, a klient kupić interesujący go model w swoim sklepie.

Broszura ma też cel informacyjny - jeśli klient będzie zainteresowany danym modelem, o którego istnieniu być może nie wiedział, a jest to model niedostępny, może go zamówić u swojego sprzedawcy, a ten u producenta - każde zamówienie złożone przez sklep przybliża decyzję producenta o wznowieniu produkcji niedostępnego modelu. Ponadto umieszczenie pełnej oferty w katalogu wspiera sprzedaż w sklepach i pomaga im w sprzedaży modeli wydanych w poprzednich latach, a nadal u nich dostępnych.

Pomijam już powód czysto marketingowy, czyli pochwalenie się wśród pasjonatów, klientów i producentów, jak szeroką i różnorodną ofertę na polski rynek producent ma. Czytałem trochę komentarzy na profilu producenta pod wpisem z owym katalogiem i widziałem, że było trochę obcokrajowców zaskoczonych wielkością oferty na polski rynek. Rzeczywiście, porównując ją z ofertą producenta na rynek szwajcarski, francuski, włoski, holenderski, belgijski, duński, węgierski czy Czechosłowacji, naprawdę mamy powody do zadowolenia, żeby nie powiedzieć dumy, a inne rynki i ich klienci patrzą z zazdrością na wielkość oferty firmy PIKO na polski rynek.

Ostatnio edytowane:
Reakcje
91 13 3
Wiele sklepów modelarskich też tak robi na stronie.... Jest w ofercie, ale niedostępny.....
Uważam, według mojego odczucia ostatnich zakupów, że sklep z Poznania takich metod nie używa, zaś sklep z Warszawa prawodopobnie tak.
Poznań, wysyła zaraz po zaksięgowaniu i stan magazynowy dla klienta jest widoczny, zaś w Warszawie, stanu na magazynie nie widać, a przedmioty wysyłane są do 48h, a zazwyczaj 24h. Tym razem czekałem 3dni na wysyłkę, a że trafiłem na weekend, odbiorę w poniedziałek.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 10
Tabor 0
Tabor 10
Tabor 16
Tabor 403