Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
W sklepach pojawiła się już żółta platforma 401Z PKP PLK od Piko. Interesujący i że tak powiem, rozwojowy, model pasujący do mającej się ukazać SM42 w malowaniu PLK.
Natomiast ja w kwietniu tego roku miałem okazję trafić na taki oto składzik PLK z taką platformą z zabudowanym kontenerem i innymi "szpejami". Może dla niektórych byłaby to ciekawa propozycja "dozbrojenia" tego modelu.
Dałbym gwiazdkę, ale oceny nie działają.
Czy ja dobrze widzę, w bonanzie, w środku wagonu, podwieszona jest imitacja wyświetlacza z relacjami? Kolejna rzecz to jednak jest piktogram roweru w ramce , o czym chyba była tutaj dyskusja. Na wizualizacji na stronie oficjalnej PIKO tego piktogramu nie ma, także jakże fajnie jest, jak gotowy model jest bliższy realizmowi niż wizualizacja. Oby zawsze tylko w tę stronę.
TUTAJ można zobaczyć film z prezentacji taboru z zestawu PolRegio.
Pierwsze wrażenia jakie mam to czy kolor, który w rzeczywistości jest szary nie jest na modelu zbyt "srebrny"? Zwłaszcza w świetle wydaje się bardzo połyskujący. Oczywiście trzeba mieć model w ręce, ale tak 'na szybko' mam takie spostrzeżenia.
TUTAJ można zobaczyć film z prezentacji taboru z zestawu PolRegio.
Pierwsze wrażenia jakie mam to czy kolor, który w rzeczywistości jest szary nie jest na modelu srebrny? I do tego jeszcze w świetle wydaje się bardzo połyskujący. Oczywiście trzeba mieć model w ręce, ale tak 'na szybko' mam takie spostrzeżenia.
Na modelu jest srebrny, kolor niewdzięczny bo uwypukla najdrobniejsze niedoskonałości na modelu, które pod innymi kolorami nie są widoczne.
Na tę chwilę jest to moja ocena na podstawie bohuna 53117. Dla jasności nie mówię, że jest problem z tym związany.
Dla ścisłości na Polregio nie jest szary tylko PANTONE SILVER - ral 9006
Musze przyznać, że pomimo iż barwy Polregio uważam za pstrokate, to jednak na modelach z tego zestawu wygląda to bardzo ładnie. Zwłaszcza wagon 120A robi dobre wrażenie.
Ps. Jak do tej pory nie udało mi się znaleźć profesjonalnych zdjęć modelu, dlatego, pozwoliłem sobie, zamieścić nienajlepsze własnoręcznie wykonane fotografie
On jest oryginalnie z takimi firankami w oknach części restauracyjnej czy to dokładałeś? Na stronie producenta zdjęcie tak jakoś zrobione że trudno wywnioskować jednoznacznie.
On jest oryginalnie z takimi firankami w oknach części restauracyjnej czy to dokładałeś? Na stronie producenta zdjęcie tak jakoś zrobione że trudno wywnioskować jednoznacznie.
Biorąc pod uwagę fakt, że poprzednia edycja w malowaniu bordowym miała fabrycznie takie cuda, to myślę, że producent po raz kolejny fabrycznie wydrukował je, tym samym maskując wnętrze wagonu.
Biorąc pod uwagę fakt, że poprzednia edycja w malowaniu bordowym miała fabrycznie takie cuda, to myślę, że producent po raz kolejny fabrycznie wydrukował je, tym samym maskując wnętrze wagonu.
Warto dodać, że jest to wznowienie modelu już wydanego w latach 2012-13, ale z innym numerem inwentarzowym (poprzednia edycja maiała końcówkę numeru 023-7) i pod innym numerem katalogowym (był 74747). Ciekaw jestem, czy poza oznaczeniami model jest identyczny jak stary, czy Tillig coś poprawił lub zmienił.
Warto dodać, że jest to wznowienie modelu już wydanego w latach 2012-13, ale z innym numerem inwentarzowym (poprzednia edycja maiała końcówkę numeru 023-7) i pod innym numerem katalogowym (był 74747). Ciekaw jestem, czy poza oznaczeniami model jest identyczny jak stary, czy Tillig coś poprawił lub zmienił.
Ps. Jak do tej pory nie udało mi się znaleźć profesjonalnych zdjęć modelu, dlatego, pozwoliłem sobie, zamieścić nienajlepsze własnoręcznie wykonane fotografie
Chyba dobrze Ci się wydaje. W starej wersji na zdjęciu które zamieściłem jest widoczny jeszcze cieniutki pasek nad oknami, koloru szarego z malowania całości. W nowej wersji wygląda jak domalowane do krawędzi okna.