Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Nie martw się, inni też nie mają drukarek. Efekt jest taki, że w zasadzie większość modeli trochę jednak poleży na półkach w sklepach i każdy zainteresowany kupi model, który go interesuje.
PIKO też dało białe zimne do OKo1... widocznie to są takie nowe współczesne "standardy" - dajesz takie jakie masz (najtańsze?) lub po prostu nie bierzesz pod uwagę tego jakie powinny być.
To zimne ledowe światło w lokomotywach daje się bardzo łatwo skorygować przezroczystą pomarańczową farbą. Ja używam:
Wystarczy pół kropelki na LED i poczekać aż wyschnie. Farba daje się łatwo zmyć izopropanolem więc ze stopniem ocieplenia barwy światła można eksperymentować do woli.
Roco 77347 Wagon platforma kontenerowa PKP/AAE Zobacz załącznik 1016867
Dodatkowa nowość na jesień 2023, już do zamówienia (w przedsprzedaży) w niektórych sklepach.
Kolega mnie zaskoczył tą nowością, dziwne na stronie Roco tego nie ma (są archiwalne modele). Rewelacja, wreszcie kontery-cysterny, tak bardzo wyczekiwane. PKP/AAE - Jak to rozumieć? Jakiś kontenerowy JV? Czy jest to wagon realny i jeśli tak, to czy ktoś widział ten wagon na polskich torach?
PS: Jeżeli już, to jest to nowość na 2024 rok.
Nie wiem czy identyczny bo się nie przyglądałem a po drugie się nie znam, ale platformy z takimi kontenerami widziałem na Prokocimiu, jeździły na Ukrainę.
Czeski sklep itvlaky.cz podaje, że ww. model (Roco 77347) jest "zimową nowością 2023 od Roco.
Z opisu: Wagon kontenerowy typu Sgns firmy Ahaus Alstätter Eisenbahn wydzierżawiony Polskim Kolei Państwowych. Załadowany dwoma kontenerami-cysternami firmy transportowej „Van den Bosch”.
No chyba jednak nie. W kilku sklepach niemieckich sprawdziłem i jest albo I kw. 2024 albo data nieznana. Roco nie pokazuje tego modelu, ale w wyszukiwarce mamy:
No chyba jednak nie. W kilku sklepach niemieckich sprawdziłem i jest albo I kw. 2024 albo data nieznana. Roco nie pokazuje tego modelu, ale w wyszukiwarce mamy: Zobacz załącznik 1016882
Lekki OT - czy mogę prosić o wskazówkę, co i jak wpisać w googlu, aby pojawił się ten wynik ze strony Roco?
Z góry dziękuję, a post pewnie później usunę.
Kolega mnie zaskoczył tą nowością, dziwne na stronie Roco tego nie ma (są archiwalne modele). Rewelacja, wreszcie kontery-cysterny, tak bardzo wyczekiwane. PKP/AAE - Jak to rozumieć? Jakiś kontenerowy JV? Czy jest to wagon realny i jeśli tak, to czy ktoś widział ten wagon na polskich torach?
PS: Jeżeli już, to jest to nowość na 2024 rok.
Takie wagony przyjeżdżały w pociągach Antwerpia - Gądki (metrans) - Antwerpia i czasami pojawiały się też w składach z Duisburga do Gądek. Teraz pociągi z Antwerpii jeżdżą do Franowa na terminal Cargo.
No chyba jednak nie. W kilku sklepach niemieckich sprawdziłem i jest albo I kw. 2024 albo data nieznana. Roco nie pokazuje tego modelu, ale w wyszukiwarce mamy: Zobacz załącznik 1016882
Informacja z Roco o ukazanie się modelu I kwartał przyszłego roku wszystko wyjaśnia - jest to nowość na 2024 rok Nawet zdjęcie modelu to jak na razie fotomontaż z naniesionym nowym numerem inwentarzowym i skrótem PKP.
Z polskich sklepów, jak do tej pory, rzeczony model zaoferował w przedsprzedaży poznański sklep shop.dcc24.eu w cenie 330,00 zł, bez informacji o przypuszczalnym terminie ukazania się.
Lekki OT - czy mogę prosić o wskazówkę, co i jak wpisać w googlu, aby pojawił się ten wynik ze strony Roco?
Z góry dziękuję, a post pewnie później usunę.