Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
A kto się dziś nie ceni jakaś firma modelarska zpowiedziała może obniżki ?. Ceny nawet w Euro poszły w górę nieznacznie ale jednak widać zmianę. U nas Euro już zaraz po 4.80 to raczej spadku cen w PLN nie ma co oczekiwać.
A kto się dziś nie ceni jakaś firma modelarska zpowiedziała może obniżki ?. Ceny nawet w Euro poszły w górę nieznacznie ale jednak widać zmianę. U nas Euro już zaraz po 4.80 to raczej spadku cen w PLN nie ma co oczekiwać.
Mój komentarz zmierzał bardziej w tym kierunku , że na początku pandemii chyba nawet komuś z tego forum wysyłałem fotkę egzemplarza z warszawskiej SH bo sam nie byłem zainteresowany ponieważ 1049 za analog wydawało mi się drogo. Albo 1099 nie znajdę tego zdjęcia juz teraz. Waluta plus inflacja sieją pożogę jednak. W sumie wtedy kupiłem BIPĘ wiec tez inwestycja została zrobiona
PL: W tym tygodniu zaczynamy sprzedaż EP07-412 (nr. kat. 107020) – o dokładnym terminie sprzedaży poinformujemy 24h wcześniej.
[...] 1243 wysyłka gratis. [...]
[...] www.modelcenter.pl - modelu tam jeszcze nie widać bo dałem go na "inactive" - jak dojdą wkładki z artworkiem i numerem seryjnym, to wkładamy do modeli i wjo. [...]
Grafika była robiona około 2014 roku, co nie oznacza rozpczęcia prac nad projektem. Warto wspomnieć, że Pan Oskar Gawłowski opracował ilustracje do ówczesnego katalogu SM na rok 2014. W tamtym katalogu jednak EP07-412 jeszcze nie było, co może sugerować, że ten właśnie model był przeznaczony do wypuszczenia na rynek po 2014 roku.
Kolejne wznowienie, tym razem od PIKO.
97606-3 wagon kuszetka 110A PKP InterCity
numer inwentarzowy: 51 51 59-70 096-9
stacja macierzysta: Warszawa Grochów
PIKO 53800 - PKP 50 51 00-20 036-7 Pmx, Stacja TORUŃ, [REV|OP|22.5.76], Urząd pocztowy TORUŃ 2 Zobacz załącznik 954749Zobacz załącznik 954750
Ps. Model, według strony piko-shop.de, ma się ukazać pod koniec marca br.
Jakkolwiek ma się to do tematu nowości, a właściwie czyjegokolwiek zainteresowania faktem, można odnotować, że Piko zmieniło chyba założenia co do wagonu z numerem 58704. Pierwotnie miała to być cysterna serii .Uh (Rh) do przewozu smoły z epoki IVa. Ostatnio jednak wizualizację podmieniono na jeszcze bardziej filcyjny wyrób w białym malowaniu DEC z oznaczeniami z epoki V, pomimo pozostawienia na stronie opisu dla wagonu z epoki IV. Taka sama cysterna była dostępna ładnych parę lat temu pod numerem 95640.