• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2022

sun71

Aktywny użytkownik
MSMK
Reakcje
698 9 1
Jest jeszcze kwestia legalności tych modeli i wykorzystania znaków towarowych. Darek ma wszystkie materiały oficjalnie pozyskane od PKP Intercity i ich zgodę, a oni raczej zrobili to na hura by się tylko pozbyć towaru. Co innego jak robisz na własny użytek, a co innego jak na sprzedaż, czerpiesz zyski wykorzystując cudzy znak firmowy.
@Jan Bednarczyk trzeba było się o to spytać, czy mają zgodę i robią to zgodnie z prawem.
Przypuszczam jednak, że nieprzypadkiem wybrana jest ta właśnie okleina. Niewątpliwie jest najłatwiejsza do zrobienia, ale zapewne projekt nie należy do IC, tylko Alter Art. Trochę chyba zagalopowaliśmy się w krytyce Modelmanii, a to jednak całkiem fajny sklep prowadzony przez bardzo sympatycznych ludzi, to, że model był źle zamaskowany przy malowaniu, czy zdjęcie w sklepie przedstawia na pierwszym planie uszkodzony róg modelu to zupełnie inna sprawa.

Jan Bednarczyk

Znany użytkownik
Reakcje
1.564 13 6
Pracownik sklepu powiedział że przekaże te uwagi zgłaszane przez Was koledzy właścicielowi sklepu. Ja nic więcej w tej sprawie nie będę działał ponieważ jak już wcześniej napisałem, to nie jest moja skala oraz nie jestem ekspertem w dziedzinie malowania i oznaczania taboru. Zamiast oczekiwać odpowiedzi o demnie co mi odpowiedział sklep proponuję zasięgnąć informacji u żródła, czyli zadzwonić do sklepu. Tyle wyjaśnień . Pozdrawiam wszystkich.

Ostatnio edytowane:

M-G

Znany użytkownik
Reakcje
656 35 1
W innych krajach, gdzie modelarze i zbieracze kupią ich modele bez narzekania. I w kilkuset egzemplarzach, najmarniej, a nie kilku/kilkunastu.
:)
To dlaczego nie wznowią tego, co na rynku wtórnym osiąga przynajmniej dwukrotne przebicie względem ceny pierwotnej? Planują sypialne kolei rumuńskich, a tak trudno było pomalować to samo w barwy IC te kilkaset sztuk i wypuścić w podwójnym secie jak to zapowiada Roco?

M-G

Znany użytkownik
Reakcje
656 35 1
Ostatnio edytowane:

PP1970

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
3.117 87 0
Dostałem ze sklepu potwierdzenie, że PIKO EN57 jest przesunięty na koniec sierpnia 2022 i jednak nastąpi zmiana ceny ustalonej, gdy zamawiałem prawie 13 miesięcy temu. W moim przypadku ta zmiana wyniosła 8.75%. Doceniam taką decyzję sklepu, najwyraźniej sklep bierze część podwyżki na siebie.

Piszę tu powodowany intencją, że to jest informacja n.t. Nowości PKP 2022.

Bolesław 102

Bolesław Wielki Znawca Wszystkiego
Reakcje
362 98 10
Dostałem ze sklepu potwierdzenie, że PIKO EN57 jest przesunięty na koniec sierpnia 2022 i jednak nastąpi zmiana ceny ustalonej, gdy zamawiałem prawie 13 miesięcy temu. W moim przypadku ta zmiana wyniosła 8.75%. Doceniam taką decyzję sklepu, najwyraźniej sklep bierze część podwyżki na siebie.

Piszę tu powodowany intencją, że to jest informacja n.t. Nowości PKP 2022.
Jak pojawi się pod koniec grudnia to i tak będę zadowolony.;)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 0
Tabor 10
Tabor 29
Tabor 385
Tabor 382