Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Koledzy, jeśli ktoś chciałby uczestniczyć w historycznym wydarzeniu, jakim jest korespondencja naszych skromnych osób z właścicielem PIKO, zachęcam do przeczytania tego postu.
Mam nadzieję, że Koledzy Moderatorzy wybaczą mi zaspamowanie niniejszym postem w 3 wątkach...
Od kiedy katalog Piko będzie dostępny to nie wiem, ale Roco katalog na 2022 ma być dostępny od 10.01.2022 zaraz po przerwie świąteczno noworocznej, przynajmniej u nich w Bergheim Salzburg.Świeża informacja z dnia dzisiejszego 23.12.2021 byłem jeszcze dziś w Roco.
Czy ktoś mi jest w stanie wytłumaczyć, jak to jest, że mamy zapowiedzianą nowość, której nie ma na oficjalnej stronie Rivarossi, a jest już w ofercie nie tylko polskiego sklepu
Czy ktoś mi jest w stanie wytłumaczyć, jak to jest, że mamy zapowiedzianą nowość, której nie ma na oficjalnej stronie Rivarossi, a jest już w ofercie nie tylko polskiego sklepu
Nie sądzę by połowa niemieckich sklepów zamawiała model PKP od polskiego dystrybutora. Raczej inicjatywa R, by dopełnić skład pod Nurka PKPCI po węglarkach.
Nie sądzę by połowa niemieckich sklepów zamawiała model PKP od polskiego dystrybutora. Raczej inicjatywa R, by dopełnić skład pod Nurka PKPCI po węglarkach.
PKP-Cargo eksploatuje, zasadniczo, dwa typy Res-ów: polski typ 424Z, wyprodukowany w Świdnicy oraz C553Z, wyprodukowany w Popradzie (w ówczesnej Czechosłowacji).
Model Roco jest bliższy naszemu 424Z:
Niestety katalogów brak, zresztą cały sklep świeci pustkami. Zaprzyjaźniona już Pani na recepcji zdradziła, że będzie dosyć sporo różności na sklepie już w przyszłym tygodniu. Zobaczymy, sprawdzimy w przyszłym tygodniu.
Niestety katalogów brak, zresztą cały sklep świeci pustkami. Zaprzyjaźniona już Pani na recepcji zdradziła, że będzie dosyć sporo różności na sklepie już w przyszłym tygodniu. Zobaczymy, sprawdzimy w przyszłym tygodniu.