• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2022

PP1970

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
3.205 88 0
Koledzy, jeśli ktoś chciałby uczestniczyć w historycznym wydarzeniu, jakim jest korespondencja naszych skromnych osób z właścicielem PIKO, zachęcam do przeczytania tego postu.

Mam nadzieję, że Koledzy Moderatorzy wybaczą mi zaspamowanie niniejszym postem w 3 wątkach...

śledź

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.781 61 10
Od kiedy katalog Piko będzie dostępny to nie wiem, ale Roco katalog na 2022 ma być dostępny od 10.01.2022 zaraz po przerwie świąteczno noworocznej, przynajmniej u nich w Bergheim Salzburg.Świeża informacja z dnia dzisiejszego 23.12.2021 byłem jeszcze dziś w Roco.
Jutro jadę do Roco, ciekawe czy zapowiadane katalogi już będą dostępne.

ALA

Znany użytkownik
Reakcje
1.413 23 0
PKP-Cargo eksploatuje, zasadniczo, dwa typy Res-ów: polski typ 424Z, wyprodukowany w Świdnicy oraz C553Z, wyprodukowany w Popradzie (w ówczesnej Czechosłowacji).
Model Roco jest bliższy naszemu 424Z:

ALA_2022_02a.jpg

Model Rivarossi odpowiada temu drugiemu:

ALA_2022_02b.jpg

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 71
Tabor 10
Tabor 24
Tabor 18
Tabor 382