• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2022

Remaj12

Znany użytkownik
Reakcje
5.136 129 19
Z informacji zamieszczonej na facebookowej stronie Sklepu Modelarskiego shop.dcc24.eu wynika, że model wagonu restauracyjnego WRduu PKP Wars od Tilliga (74978) na być dostępny w sprzedaży już w przyszłym tygodniu:)
Dziś można go już było nabyć na targach HOBBY w Poznaniu :) . W odróżnieniu od modeli tych wagonów z poprzednich edycji, obecnie oferowana miniatura posiada imitację firanek w dolnej części okien.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.176 504 30
Czy ten bar będzie pasował do Ost-Westa ACME?
To nie jest bar, lecz restauracyjny. Warto poznać różnice między barem, a wagonem restauracyjnym. Nie pamiętam, żeby w Ost-West kursował wagon restauracyjny, ale może warto poszperać po sieci w poszukiwaniu zestawień tego pociągu - coś było nawet na naszym forum.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.176 504 30
Patrz mój post powyżej, moje zdjęcie pokazuje restauracyjny w składzie Ost-West w 1992 roku.
No, fakt, jeździł - a więc model Tilliga (podobnie, jak Roco) będzie pasował do zestawu ACME. Moim zdaniem model Roco jest lepszy.
Przepraszam za przejęzyczenie - powinno być "knajpa" :D
Myślę, że miłośnik kolei i modelarz kolejowy powinien jednak rozróżniać wagon barowy od restauracyjnego.

M-G

Znany użytkownik
Reakcje
656 35 1
Myślę, że miłośnik kolei i modelarz kolejowy powinien jednak rozróżniać wagon barowy od restauracyjnego.
Panie Andrzeju - to był taki skrót myślowy, może trochę za duży. Miłośnik kolei może i tak, ale modelarz ze mnie jak z koziej d... trąba. Może co najwyżej skleciłbym "furmankę kombi", a nie jakiś model kolejowy. :niepewny:
A ten Roco 74811 to nie jest przypadkiem epoka IV?

Ostatnio edytowane:

browar łódź

Aktywny użytkownik
Reakcje
253 11 9
Zdam się na odwagę i zapytam Kolegę o zdefiniowanie różnic, jeśli można? Dla mnie różnica między nimi nie jest jasna.
Wagon restauracyjny posiadał obsługę kelnerska, większość wygodnych miejsc siedzących. Barowy, bufetowy nie miał obsługi kelnerskiej i nierzadko miejsca stojace

Ostatnio edytowane:
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 0
Tabor 10
Tabor 28
Tabor 385
Tabor 382